ΕΛΛΑΔΑ

Από το ΝΑΤ

Καταβολή αποδοχών στους ναυτικούς του «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α»

Άμεσα θα καταβληθούν από το ΝΑΤ στους ναυτικούς του Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» οι αποδοχές τους. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί στους 55 ναυτικούς του πλοίου είναι 318.152,87 ευρώ.

Καταβολή αποδοχών στους ναυτικούς του «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α»

Σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπέγραψε τη βεβαίωση των χρημάτων που δικαιούνται.

Τα χρήματα επιμερίζονται σε μία κλίμακα από 4.399,12 ευρώ έως 15.354,84 ευρώ για τον καθένα, όπως προκύπτει από τις εγκεκριμένες καταστάσεις μηνιαίων αποδοχών από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και βάσει της Συλλογικής Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας.

Οι ναυτικοί είχαν τεθεί σε καθεστώς προστασίας ενώ προηγήθηκε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η σύγκληση της Επιτροπής για τη Διαπίστωση των Προϋποθέσεων Παροχής Προστασίας, προκειμένου να αποφανθεί για το ποσό που δικαιούται έκαστος από τους 55 ναυτικούς του πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α».

Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες για τη ρυμούλκηση του πλοίου από τη Ραφήνα προς την Ελευσίνα, με δαπάνες που θα βαρύνουν τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας.

Είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους

Οι ναυτικοί του πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» είναι απλήρωτοι από 6 έως 12 μήνες και έμεναν στο πλοίο αυτό χωρίς νερό και ρεύμα ενώ και η ασφάλεια του πλοίου διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο.

Μάλιστα είχε σημειωθεί και παρέμβαση της Δικαιοσύνης, για έρευνα σχετικά με την παράνομη παραμονή του εν λόγω πλοίου στο λιμάνι της Ραφήνας, για κινδύνους ασφαλείας και μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.