ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόσκληση σε διάλογο

ΠΑΣΟΚ: Να σταματήσουν τα περί απολύσεων γιατρών

Μήνυμα και δια του γραμματέα του στέλνει στον υπουργό Υγείας το ΠΑΣΟΚ, να σταματήσει τις αναφορές σε απολύσεις γιατρών.

ΠΑΣΟΚ: Να σταματήσουν τα περί απολύσεων γιατρών

Σε συνάντησή του με ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ζήτησε -από κοινού με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τον συνόδευαν- από τον Άδωνι Γεωργιάδη να παρουσιάσει άμεσα την μελέτη και τις συνολικές προτάσεις του, για το σύνολο των αλλαγών, τις ειδικότητες που χρειάζονται και την διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού που θα μεταφερθεί, αλλά και να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού που πυροδοτεί αντιπαραθέσεις. Στην Χαριλάου Τρικούπη, άλλωστε εκτιμούν ότι η αλλαγή στον ΕΟΠΥΥ πρέπει να έχει στο κέντρο της την εξυπηρέτηση του πολίτη και όχι την όπως- όπως και εκ του προχείρου επίτευξη κάποιων «πλάνων» απολύσεων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο χώρο μετά τις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας για απολύσεις ιατρών, με την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ να επαναλαμβάνει ότι βασική θέση του κόμματος είναι η μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και η αναβάθμιση του δικτύου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π. Φ. Υ.), είναι βασική θέση του Κινήματος. «Αυτό όμως απαιτεί ένα νηφάλιο και υπεύθυνο διάλογο, για το σύνολο της μεταρρύθμισης. Διάλογο που θα έχει ως στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και την καθολικότητα των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, και δεν θα εκφυλίζεται σε μια άγονη σύγκρουση για απολύσεις», λένε, τονίζοντας πως ιατροί και προσωπικό πρέπει να προσέλθουν σʼ αυτό το διάλογο, χωρίς ακραίες μορφές κινητοποιήσεων που ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους και δημιουργούν προβλήματα.

Τις θέσεις του αυτές αναμένεται να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ αφενός στην δημόσια συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την Τετάρτη 4/12, όσο και σε συνάντηση που θα ζητήσει με τον Υπουργό Υγείας, ενώ ήδη προγραμματίζεται και σχετική ημερίδα του κόμματος.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.