ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Υπουργείο Άμυνας

Σε τουλάχιστον 52 ανήλθαν οι νεκροί στην Υεμένη

Ένας συγγενής του προέδρου της Υεμένης Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι είναι ανάμεσα στους 52 ανθρώπους, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα σε κτιριακό συγκρότημα όπου εδρεύει το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου. Άλλοι 162 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Σε τουλάχιστον 52 ανήλθαν οι νεκροί στην Υεμένη

Ένας βομβιστής-καμικάζι και ένοπλοι οι οποίοι φορούσαν στολές του στρατού της Υεμένης επιτέθηκαν στο συγκρότημα αυτό, στο κέντρο της Σαναά, στην πιο αιματηρή ενέργεια που έχει σημειωθεί στη χώρα τους τελευταίους 18 μήνες.

Ανάμεσα στα θύματα είναι γιατροί, νοσοκόμες και ασθενείς στο στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, ένα συγγενικό πρόσωπο του προέδρου σκοτώθηκε καθώς την ώρα κατά την οποία σημειώθηκε η επίθεση επισκεπτόταν έναν ασθενή στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Η ανώτατη επιτροπή ασφαλείας της Υεμένης ανέφερε πως συνολικά 52 πρόσωπα, ορισμένοι εξ αυτών Γερμανοί και άλλοι ξένοι υπήκοοι, σκοτώθηκαν.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε επιβεβαίωσε ότι δύο Γερμανοί υπήκοοι —οι οποίοι φέρονται ότι ήταν ιατροί— είναι ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης.

Η ανώτατη επιτροπή ασφαλείας της Υεμένης διευκρίνισε επίσης πως δύο υπήκοοι Βιετνάμ, επίσης γιατροί, δύο νοσοκόμες από τις Φιλιππίνες και μία ακόμη νοσοκόμα, υπήκοος Ινδίας, είναι ανάμεσα στα θύματα, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους την οποία επικαλέστηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Saba.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.