ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνική Τράπεζα

Στη Νέα Υόρκη ο Π. Χριστοδούλου

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους θεσμικών επενδυτών.

Στη Νέα Υόρκη ο Π. Χριστοδούλου

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Πέτρος Χριστοδούλου, όπου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους θεσμικών επενδυτών καθώς και με αναλυτές διεθνών οίκων.

Ο κ. Χριστοδούλου βρέθηκε στις ΗΠΑ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με αφορμή τον εορτασμό της «ημέρας της Ελλάδος στο NYSE» ενώ συμμετείχε και σε συνέδριο για την προώθηση των ελληνοαμερικανικών επενδυτικών σχέσεων.

Ειδικότερη αναφορά έκανε ο κ. Χριστοδούλου στις επαφές του υπογράμμισε τη σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα και τις θετικές προοπτικές που διαγράφονται μετά από μια περίοδο ύφεσης έξι ετών της ελληνικής οικονομίας.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής παρατήρησε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα στην Αμερικανική ήπειρο μεταστρέφεται και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τους προσεχείς μήνες το ενδιαφέρον αυτό θα μετουσιωθεί σε συγκεκριμένες κινήσεις.

Όπως σημείωσε ήδη υπάρχουν θετικές εξελίξεις στις αγορές κεφαλαίου ενώ με αφορμή την πώληση του Αστέρα σε διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, επιτυγχάνεται εισαγωγή σημαντικού ύψους επενδυτικών κεφαλαίων στη χώρα μας. Σε ότι αφορά στην Εθνική Τράπεζα, ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι ο Όμιλος της ΕΤΕ παρουσιάζει σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας λόγω της μείωσης του ρυθμού αύξησης των νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, της αποκλιμάκωσης των επιτοκίων των προθεσμιακών καταθέσεων καθώς και της περιστολής των λειτουργικών δαπανών.

Πρωταρχικός στόχος του Ομίλου για το άμεσο μέλλον, τόνισε, είναι η περαιτέρω κεφαλαιακή του ενίσχυση μέσω της αύξησης της κερδοφορίας σε συνδυασμό με την πώληση των μη αμιγώς τραπεζικών δραστηριοτήτων. Οι κινήσεις της Εθνικής που έχουν ανακοινωθεί, έχουν δημιουργήσει έντονο ενδιαφέρον από την επενδυτική κοινότητα καθώς βλέπουν πως η ΕΤΕ «έχει την ικανότητα να υλοποιεί».

Oι επαφές του κ. Π. Χριστοδούλου με μεγάλα funds έχουν σκοπό τη συμμετοχή τους στις περαιτέρω πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ΕΤΕ, με στόχο τη διεύρυνση της κεφαλαιακής της βάσης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.