ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση

Αντιδρά η ΔΗΜΑΡ στις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών

Ως «καταφανώς αντίθετη με τον νόμο» χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ την εξαγγελία της κυβέρνησης για διεξαγωγή των Ευρωεκλογών στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αντιδρά η ΔΗΜΑΡ στις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Η εξαγγελία της κυβέρνησης για την διεξαγωγή των ευρωεκλογών στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι καταφανώς αντίθετη με τον νόμο», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Αγίου Κωνσταντίνου, που εξαπολύει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, καταλογίζοντας στο Μαξίμου «πρόδηλη παραβίαση της νομιμότητας στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».
«Σύμφωνα με τα άρθρα 9 και 114 του ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) οι εκλογές για την ανάδειξη των αυτοδιοικητικών αρχών γίνεται «την ίδια ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων». Από την διάταξη αυτή προκύπτει σαφώς ότι ο νόμος εννοεί ότι η ταυτόχρονη διεξαγωγή αφορά τον πρώτο και όχι τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ. Παράλληλα, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη καλεί την κυβέρνηση «να επανεξετάσει την θέση της, εναρμονίζοντας την ημερομηνία των εκλογών με το γράμμα και τον σκοπό του νόμου, διότι τυχόν εμμονή στην αρχική εξαγγελία της συνιστά πρόδηλη παραβίαση της νομιμότητας στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Διχάζει η ημερομηνία των εκλογών

Έτσι, μετά και τη σημερινή ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, φαίνεται πως η πρόθεση της κυβέρνησης για διεξαγωγή των Ευρωεκλογών στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών διχάζει το πολιτικό σκηνικό. Αντίθετος με τις κυβερνητικές εξαγγελίες είναι  και ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί την κυβέρνηση για «εκλογομαγειρέματα», ενώ επίθεση στην κυβέρνηση για το ίδιο θέμα έχει εξαπολύσει και ο «αρχιτέκτονας» του «Καλλικράτη», πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης. Σημειώνεται ότι τα κυβερνητικά σχέδια συναντούν τις αντιδράσεις κορυφαίων δημάρχων, όπως του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.