ΚΟΣΜΟΣ

Σαν σήμερα, το 1984

Γεννήθηκαν τα πρώτα τρίδυμα του σωλήνα

Σαν σήμερα, πριν από 30 χρόνια, στις 21 Ιανουαρίου 1984, γεννήθηκαν τα πρώτα τρίδυμα παιδιά του σωλήνα, σε ένα μαιευτήριο του Λονδίνου.

Γεννήθηκαν τα πρώτα τρίδυμα του σωλήνα

Αυτή η μέθοδος γέννησης παιδιών αποτελεί έναν διαδεδομένο τρόπο τεκνοποίησης κυρίως για ζευγάρια που για διάφορους λόγους αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας.

Κατά τη διαδικασία αυτή, που αναπτύχθηκε από το Βρετανό γυναικολόγος και μαιευτήρα Πάτρικ Στέπτοου, σε συνεργασία με τον βιολόγο και φυσιολόγο Ρόμπερτ Έντουαρτς, τα ωάρια της μητέρας γονιμοποιούνται σε εργαστήριο από σπερματοζωάρια και στη συνέχεια επανατοποθετούνται στη μήτρα της γυναίκας.

Στις 25 Ιουλίου του 1978, στο νοσοκομείο Όλνταμ της Αγγλίας, γεννήθηκε το πρώτο «παιδί του σωλήνα». Υπό την επίβλεψη του Ρ. Στέπτοου, η Λέσλι Μπράουν, γέννησε ένα υγιές κοριτσάκι βάρους 2 κιλών και 600 γραμμαρίων, το οποίο ονομάστηκε Λουίζα.

Με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης το πρώτο παιδί γεννήθηκε στη χώρα μας στις 21 Ιανουαρίου του 1982, με καισαρική τομή.

Στην επέμβαση ήταν παρών ο δρ. Στέπτοου, ο οποίος χειρούργησε τη μητέρα Στέλλα Ιορδανίδου, πλαισιωμένος από επιτελείο των Ελλήνων επιστημόνων, με επικεφαλής τους Αλκ. Κόλλια και Στ. Κτενά. Η μικρή Χριστίνα Ιορδανίδου ήταν το 13ο παιδί του σωλήνα που γεννήθηκε σε όλο τον κόσμο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.