ΚΟΣΜΟΣ

Από το 2008 ως το 2013 στη Βρετανία

Για σεξουαλικές επιθέσεις διώκονται 254 εκπαιδευτικοί

Τουλάχιστον 254 εκπαιδευτικοί και προσωπικό των σχολείων έχουν διωχθεί για σεξουαλικές επιθέσεις σε μαθητές στη Βρετανία τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Για σεξουαλικές επιθέσεις διώκονται 254 εκπαιδευτικοί

Συνολικά σχεδόν χίλιοι εκπαιδευτικοί είχαν κατηγορηθεί ότι μεταξύ του 2008 και του 2013 είχαν συνάψει σχέση με έναν μαθητή. Ωστόσο μόνον στο ένα τέταρτο των υποθέσεων αυτών (254 περιπτώσεις) ασκήθηκε δίωξη.

Ωστόσο από τα στοιχεία αυτά, τα οποία εξασφάλισε το BBC βάσει του νόμου περί της ελευθερίας της πληροφόρησης, δεν διευκρινίζεται σε πόσες περιπτώσεις απαγγέλθηκαν κατηγορίες, υπήρξαν καταδίκες ή αποσύρθηκαν οι κατηγορίες.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία αφορούν τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα που διαχειρίζονται οι τοπικές κοινότητες, στηρίχθηκαν στις απαντήσεις που έδωσαν 137 δήμοι της χώρας, οι οποίοι ερωτήθηκαν για τον αριθμό των μελών του διδακτικού τους προσωπικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του ή εναντίον του οποίου ελήφθησαν πειθαρχικά μέτρα. Σαράντα δύο δήμοι διευκρίνισαν ότι δεν διαθέτουν τέτοια στοιχεία ή αρνήθηκαν να τα κοινοποιήσουν.

Το κύριο συνδικάτο διδακτικού προσωπικού της Βρετανίας, η Εθνική Ένωση Διδασκόντων (NUT), αντέδρασε υπογραμμίζοντας την ανάγκη κάθε δάσκαλος ή καθηγητής που είναι ύποπτος για σεξουαλική επίθεση να υφίσταται τις συνέπειες των πράξεών του, αλλά προειδοποίησε κατά των ψευδών κατηγοριών.

"Μπορεί να υπάρχουν παρανοήσεις ή κακεντρεχείς κατηγορίες και είναι σημαντικό ως εκ τούτου να διεξάγονται γρήγορα έρευνες" για την εξακρίβωση της αλήθειας, σημείωσε η γενική γραμματέας της NUT, Κριστίν Μπλόουερ.

Από το 2001 απαγορεύεται στην Βρετανία ένας ενήλικας σε θέση εξουσίας, όπως είναι το εκπαιδευτικό προσωπικό, να έχει μια σεξουαλική σχέση με έναν ανήλικο για τον οποίο είναι υπεύθυνος, μολονότι τα 16 χρόνια ορίζονται ως η κατώτερη ηλικία συναίνεσης ενός ανηλίκου σε μια τέτοια σχέση.

Τον Ιούνιο, ένας Βρετανός καθηγητής καταδικάστηκε σε κάθειρξη πεντέμισι ετών για "απαγωγή" και σεξουαλικές σχέσεις με μια 15χρονη μαθήτρια, μετά τη φυγή του ζευγαριού στη Γαλλία, η οποία προκάλεσε μια ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας και βρέθηκε στην επικαιρότητα και στις δύο πλευρές της Μάγχης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.