ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ακολουθεί τους Γερμενή και Ηλιόπουλο ο Μπούκουρας

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο τρίτος χρυσαυγίτης

Την προφυλάκιση του Στάθη Μπούκουρα αποφάσισαν οι 2 ανακρίτριες και ο εισαγγελέας. Έτσι ο Στάθης Μπούκουρας γίνεται ο 6ος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που παίρνει το δρόμο για την φυλακή.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο τρίτος χρυσαυγίτης

Κούγιας:  Σκληρή απόφαση

Σκληρή χαρακτήρισε την κρίση για τον εντολέα του, Στάθη Μπούκουρα, ο συνήγορός του κ. Αλέξης Κούγιας.
Σε δηλώσεις στις οποίες προέβη αμέσως μετά την ανακοίνωση για την προφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής ο κ. Κούγιας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν έχω ξαναδεί πολιτική μέσα από τη δικαιοσύνη. Εύχομαι να μην συμβαίνει αυτό γιατί κινδυνεύει η δημοκρατία. Όταν καταρρέει η δικαιοσύνη, καταρρέουν τα πάντα».
Ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι ο εντολέας του ρωτήθηκε από τις ανακρίτριες για άλλους ανθρώπους «μέλη της Χρυσής Αυγής» αλλά και για τους συγκατηγορουμένους συναδέλφους του, ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ότι δεν γνωρίζει και αποδοκιμάζει οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες. «Σέβομαι την απόφαση --τόνισε ο κ. Κούγιας-- αλλά είμαι υποχρεωμένος να το πω. Δεν ασχολούμαι με τους άλλους κατηγορουμένους, εδώ πάντως δεν ισχύει ό,τι ισχύει για άλλες υποθέσεις. Οι ανακρίτριες πήραν την απόφαση χωρίς να μας κοιτάξουν στα μάτια».

Αθώος δήλωσε ο Μπούκουρας

Ο κ. Μπούκουρας ισχυρίστηκε ότι είναι  αθώος και υποστήριξε ότι «η δίωξή του είναι πολιτική» και πως «βάλλεται στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του».

Επίσης ανέφερε ότι ουδέποτε έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας και ότι «η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούσε στην Κόρινθο».

Ο κ. Μπούκουρας πρόσθεσε ότι ο ίδιος ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, απόδειξη του οποίου συνιστά η συμμετοχή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο συνδυασμό του νυν δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο βουλευτής Κορινθίας ανέφερε τέλος ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής μετά την ένταξή του σε αυτό, «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε ναζιστικές ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος».

Δείτε το απολογητικό υπόμνημα του Στάθη Μπούκουρα εδώ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.