ΕΛΛΑΔΑ

Επιμένει στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Επιμήκυνση του σχολικού έτους προαναγγέλλει ο Αρβανιτόπουλος

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε επιμήκυνση του σχολικού έτους, σε μείωση των αργιών και αλλαγή της διδακτέας ύλης στα σχολεία, παρουσιάζεται σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Αναφορικά με τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών στη διαδικασία της αξιολόγησης, ο υπουργός κάνει λόγο για «κύκνειο άσμα μιας συντεχνίας».

Επιμήκυνση του σχολικού έτους προαναγγέλλει ο Αρβανιτόπουλος

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ.Αρβανιτόπουλος σημείωσε ότι από τους 1.870 εκπαιδευτικούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, οι 1.404 επανατοποθετήθηκαν, πάντα με στόχο την καλύτερη στελέχωση των ιδρυμάτων. Για τις ώρες διδασκαλίας που χάθηκαν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, ο υπουργός τόνισε ότι αυτές θα αναπληρωθούν, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα μέχρι τον Αύγουστο.

Ο υπουργός προαναγγέλλει αλλαγές στα σχολικά εγχειρίδια και στη διδακτέα ύλη, που θα «δομούνται με κριτήριο τι χρειάζεται ο μαθητής και όχι ο καθηγητής, για να συμπληρώσει τις ώρες του». Υπογραμμίζει πως οι αλλαγές που δρομολογήθηκαν στο λύκειο θα ισχύσουν στο ακέραιο από τη φετινή χρονιά και τα μισά θέματα στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές της Α Λυκείου θα προέρχονται από την Τράπεζα Θεμάτων.

Ο κ.Αρβανιτόπουλος δηλώνει ότι στο σχολικό έτος «περισσεύουν οι αργίες» και προαναγγέλλει πως θα προχωρήσει σε κινήσεις που θα στοχεύουν στην αύξηση της διάρκειας του σχολικού έτους.

Τέλος επαναλαμβάνει τη θέλησή του να προχωρήσει στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, χαρακτηρίζοντας τις αντιδράσεις «κύκνειο άσμα μιας συντεχνίας και όχι μιας πλειοψηφίας που επιζητεί την αξιολόγηση».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. αν προλαβουν!!!!! θα παθουν πανωλεθρια στις εκλογες και εκδικουνται ολους τους κλαδους! ε ειναι να μην ψηφισουμε χρυση αυγη? δαγκωτο!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.