ΕΛΛΑΔΑ

Η μάχη της τσιπούρας

Ελληνοτουρκική «σύρραξη» στα Ίμια

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή και για περίπου 40 μέρες εμφανίζονται στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια οι πελαγίσιες τσιπούρες και οι κωλοχτύπες.

Ελληνοτουρκική «σύρραξη» στα Ίμια

Αυτός είναι και ο λόγος ενός ουσιαστικά «ακήρυχτου πολέμου» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους ψαράδες.

Οι γείτονες ψαράδες δεν αφήνουν με τις ανεμότρατες ούτε… λέπι αφού η τουρκική ακτοφυλακή κάνει τα στραβά μάτια. Το Ελληνικό Λιμεναρχείο αρκετές φορές επιχειρεί και απομακρύνει από συγκεκριμένα σημεία τις τουρκικές ανεμότρατες, όμως αυτές καραδοκούν και μόλις τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος απομακρυνθούν, επιστρέφουν για να συνεχίσουν.

Έλληνες και Τούρκοι δίνουν μάχη με αποτέλεσμα να παίζονται σκληρά παιχνίδια προκειμένου να διεκδικήσουν μεγαλύτερη ποσότητα ψαριών. Οι Έλληνες ψαράδες μιλούν για πόλεμο νεύρων από την μεριά των Τούρκων, που όχι μόνο προσπαθούν να απομακρύνουν τα ελληνικά ψαροκάικα από τα εγχώρια ύδατα αλλά πολλές φορές επιχειρούν και να τα βουλιάξουν!

Το Ινστιτούτο θαλάσσιων ερευνών «Αρχιπέλαγος» καταγγέλλει επαναλαμβανόμενη και προκλητική παραβατικότητα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, από μεγάλα τουρκικά αλιευτικά σκάφη (μηχανότρατες) και μάλιστα έχει καταγράψει νότια της Σάμου σε συνεργασία με αλιείς της περιοχής, Τούρκους παράνομους αλιείς επί τω έργω.

Οι ψαράδες δίνουν καθημερινά μάχη για να εγκλωβίσουν τα άγρια ψάρια, αφού το μεροκάματο είναι άκρως δελεαστικό, καθώς όπως λένε, μπορεί να φθάσει και τα 3.000 ευρώ. Στην Κάλυμνο οι αλιείς είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί, όταν ψαρεύουν μαζί με τους Τούρκους, καθώς όπως λένε, κάποιοι απ’ αυτούς είναι εξαιρετικά προκλητικοί. Σε αυτό, προσθέστε και τις τουρκικές ακταιωρούς που προσέρχονται προς βοήθεια των Τούρκων ψαράδων, απειλώντας με εμβολισμούς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.