ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή υποψηφίων από τη βάση θέλει ο Βενιζέλος

Νέα αναβολή στην ανακοίνωση των επιτροπών

Χωρίς την ανακοίνωση των πολυσυζητημένων επιτροπών που έχουν ήδη προαναγγελθεί και αναμένεται να συγκροτηθούν στον δρόμο προς τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, ολοκληρώθηκε χθες η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι Νομαρχιακών Επιτροπών, της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτές και στελέχη του κόμματος, βλέποντας για άλλη μια φορά το «φλουρί» της πίτας του ΠΑΣΟΚ να πέφτει στο ...ΠΑΣΟΚ.

Νέα αναβολή στην ανακοίνωση των επιτροπών

Η ανακοίνωση των επιτροπών, αναβάλλεται τώρα, πιθανότατα για αύριο Τρίτη, με μία νέα αλλαγή, καθώς λέγεται ότι οι επιτροπές που θα παρουσιαστούν τελικά θα είναι τρεις. Μία που θα αναλάβει την προετοιμασία για τις ευρωεκλογές, μία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και μία για την ανασύσταση τοπικών οργανώσεων του κόμματος. Αυτές, θα είναι πολυπληθείς, καθώς θα μετέχουν πρόσωπα από τη βάση, αλλά θα λειτουργούν μέσα τους ολιγομελείς γραμματείες (σ.σ. αυτές αναμένεται να παρουσιαστούν) που θα συντονίζουν τις εργασίες. Ήδη, έχει ζητηθεί από τις τοπικές οργανώσεις και τα μέλη του κόμματος, να δηλώσουν στον βαθμό που ενδιαφέρονται σε ποια από τις επιτροπές θα ήθελαν να μετέχουν.

Όλα αυτά, βεβαίως, εκτός της μεγάλης κοινής, ενιαίας οργανωτικής επιτροπής που προανήγγειλε και χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου θα συμμετέχουν όπως είπε εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, των «58», των άλλων κινήσεων που συμμετέχουν στο εγχείρημα, αλλά και «κενές καρέκλες» που θα σηματοδοτούν την αέναη πρόσκληση προς τη ΔΗΜΑΡ και όποιον άλλο αυτοπροσδιορίζεται στην Κεντροαριστερά, αλλά διστάζει να ενταχθεί στην προσπάθεια...

Μέσω αυτής, που παραπέμπεται για ακόμη πιο αργά, η Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη θα οδηγηθεί στην μεγάλη Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, όπου και μένει να λυθεί μεταξύ πολλών άλλων το θέμα της συγκρότησης του Ευρωψηφοδελτίου. Χθες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν σαφής όταν έλεγε ότι οι υποψήφιοι δεν μπορούν να «διορίζονται» από τους εκάστοτε προέδρους, «απαντώντας» τρόπον τινά στον Θάνο Μωραΐτη που μία μέρα νωρίτερα, στο Πολιτικό Συμβούλιο είχε διαφωνήσει με την εκλογική διαδικασία, χαρακτηρίζοντας «απολίτικο» το να μπαίνουν μπροστά τα πρόσωπα και όχι οι πολιτικές, και ζητώντας αντί της Συνδιάσκεψης, ένα Συνέδριο επανοριοθέτησης του κόμματος και της δημοκρατικής παράταξης.

Αντίθετα, υπέρ της ανάγκης ψηφοφορίας για την ανάδειξη των υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο, είχε ταχθεί η Φώφη Γεννηματά, καλώντας από την πλευρά της τους «58» να ξεκαθαρίσουν αν θέλουν να γίνουν κόμμα, αλλά και ο Κώστας Σκανδαλίδης που υποστήριξε όχι μόνο να γίνει εκλογή, αλλά να αφορά σε όλες τις θέσεις του ευρωψηφοδελτίου, αντιπαρερχόμενος σενάρια που θέλουν την συμφωνία από τα πάνω του πρώτου στο ψηφοφέλτιο και εκλογή μόνο για τους επόμενους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.