ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

«Εθελοντική δουλεία» τέλος το 2014!

1η Ιανουαρίου 2014.

Και ποιος μπορούσε να το φανταστεί ότι στην Ελλάδα του «success story», θα βιώναμε προβλήματα που προέρχονται από την... αιθαλομίχλη; Αιθαλομίχλη γιαι την οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση των κκ Σαμαρά - Βενιζέλου ευθύνονται οι... πολίτες, οι οποίοι ενεργώντας ανεύθυνα, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Επιλέγουν δηλαδή οι άφρονες να κάψουν ό,τι βρουν προκειμένου να ζεσταθούν, δημιουργώντας έτσι περιβαλλοντικό πρόβλημα. Που; Σε μια χώρα της ΕΕ και της ΕΖ. Σε μια χώρα που μόλις ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε μια χώρα όπου οι κυβερνώντες θεωρούν απολύτως φυσιολογικό, προκειμένου να απαντήσουν σε ένα ζωτικό πρόβλημα των πολιτών (τη θέρμανσή τους), το οποίο οι ίδιοι προκάλεσαν (με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης), να συστήνουν περίπλοκους μηχανισμούς ενεργοποίησης σε περίπτωση ψύχους, με τη συνδρομή περιφερειαρχών και τοπικών αρχών (τις οποίες έχουν αποδιοργανώσει με δραματική υποχρηματοδότηση)... Κατόπιν δε αυτής της... τιτάνιας προσπάθειας, ο υπουργός Οικονομικών εμμένει στην οικονομικά επιζήμια και κοινωνικά καταστροφική απόφαση αύξησης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, με το ασύλληπτο "επιχείρημα" ότι δεν θέλει να ευνοήσει τους ιδιοκτήτες θερμαινόμενων πισίνων και τους λαθρεμπόρους υγρών καυσίμων!!!

Να είναι άραγε τυχαίο ότι η περίπτωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν η τελευταία της χρονιάς που μόλις έφυγε; Αποκρυσταλλώνει όλα τα χαρακτηριστικά της διακυβέρνησης του σαμαροβενιζελισμού, αυτού του πολιτικού υβριδίου που αποτελεί την τελευταία εκδοχή των σαράντα ετών διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η κοινωνική αναλγησία, η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, η τυφλή εφαρμογή μέτρων προκειμένου να συντηρηθεί η νέα εθνική ιδέα, το πρωτογενές πλεόνασμα – η πηγή, σύμφωνα με την κυβέρνηση, όλων των υποτιθέμενων καλών για τη χώρα -, είναι το σήμα κατατεθέν του. Πλέον ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της πολιτικής και τις μεθόδους εφαρμογής της από μια κυβέρνηση που ομνύει στο δόγμα «τα συμφέροντα των δανειστών υπερέχουν εκείνων της κοινωνίας». Η άγνοια είναι πλέον ασυγχώρητη. Γιατί μπορεί να εκληφθεί ως αποδοχή. Αποδοχή μιας δημοκρατίας – καρικατούρας, ενός οικονομικού μοντέλου απομείωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και συρρίκνωσης των κοινωνικών παροχών. Αποδοχή αυτού που ο Etienne de la Boétie, τον 16ο αιώνα στη Γαλλία, ονόμαζε « εθελοντική δουλεία » ;

Φέτος οι πολίτες θα δώσουν την συντριπτική, απορριπτική τους απάντηση. Αυτήν ακριβώς που η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει. Γιατί γνωρίζει ότι συναίνεση στην « εθελοντική δουλεία » στον 21ο αιώνα δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει !

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.