ΕΛΛΑΔΑ

Και χωρίς ...«παπα-σούρηδες»

Με ευλάβεια ο εορτασμός των Θεοφανίων στον Θερμαϊκό

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με πλήθος κόσμου να δίνει δυναμικό το «παρών» στην τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου γιορτάστηκαν και φέτος με ευλάβεια και χωρίς απρόοπτα στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη γιορτή των Θεοφανίων.

Με ευλάβεια ο εορτασμός των Θεοφανίων στον Θερμαϊκό

Την τελετή κατάδυσης του τίμιου σταυρού στα κόκκινα, λόγω ερυθράς παλίρροιας, νερά του Θερμαϊκού κόλπου, πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ενώ συνολικά βούτηξαν 23 άτομα, μεταξύ αυτών δύο ανήλικοι, αλλά και ο περσινός νικητής, πρώην δημοτικός αστυνομικός.

Ο 45χρονος Αριστοτέλης Κούλγκας ήταν ο τυχερός που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό. Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο Αριστοτέλης συμμετείχε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά φέτος και είναι η πρώτη φορά που τα κατάφερε. Είναι δημόσιος υπάλληλος στο επάγγελμα, έχει ένα κοριτσάκι πέντε μηνών και αυτό που τον έκανε να συμμετάσχει για ακόμη μια χρονιά στην τελετή, είναι η πίστη του.

Σε δηλώσεις του μετά την τελετή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και τις θυσίες του ελληνικού λαού. «Αυτή την περίοδο ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού δοκιμάζεται. Αυτό που έχουν περισσότερο ανάγκη είναι περισσότερο φως, αλήθεια και φώτιση, με πρωταρχικό στόχο βέβαια την όσο γίνεται πιο γρήγορα μετουσίωση αυτών των θυσιών του ελληνικού λαού σε απτά αποτελέσματα, για να καλυτερεύσει η ζωή τους» ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει την κίνηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Διαμαντόπουλου, να ντυθεί «παπα-σούρας» σε τοπικό καρναβάλι στην Καστοριά, ο ίδιος τόνισε: «όσοι έχουμε λόγο στα δημόσια κοινά, θα πρέπει να αξιολογούμαστε πάρα πολύ αυστηρά. Και όλοι πρέπει να αξιολογούμαστε».

Για την προτροπή του προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, να διαγράψει τον βουλευτή Καστοριάς, Βασίλη Διαμαντόπουλο, επειδή ντύθηκε «παπα- σούρας» στο τοπικό καρναβάλι, ρωτήθηκε μετά το πέρας της τελετής καθαγιασμού των υδάτων, στη Θεσσαλονίκη, ο Μητροπολίτης Άνθιμος. «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» απάντησε στον Βασίλη Διαμαντόπουλο ο κ. Άνθιμος και έκανε λόγο για «απαίσια βλάσφημη κατάσταση, ζήτημα ηθικό». «Δεν είναι δυνατόν να γελοιοποιούμε τα μυστήρια της εκκλησίας. Να κάνει μετάνοια και μπορεί να συγχωρηθεί. Το κόμμα του ας κάνει ότι θέλει» είπε ο κ.κ. 'Ανθιμος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.