ΕΛΛΑΔΑ

Από τα ημερολόγια της φυλακής

Οι πάμπολλες βόλτες του Ξηρού στο κελί των «Πυρήνων»

Σαν να είναι σπίτι μπαινόβγαινε το τελευταίο διάστημα ο Χριστόδουλος Ξηρός στην Α' Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι πάμπολλες βόλτες του Ξηρού στο κελί των «Πυρήνων»

Χαρακτηριστικά στις σελίδες από τα ημερολόγια εισόδου - εξόδου των φυλακών φαίνεται πως ο ισοβίτης μόνο το διάστημα 17-31 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε τους «Πυρήνες» τουλάχιστον δέκα φορές. Οι επισκέψεις κράτησαν συνολικά 21 ώρες και 30 λεπτά!

Τα ημερολόγια εισόδου - εξόδου έφερε στο φως η «Καθημερινή» και αποκαλύπτονται οι στενές σχέσεις του Χριστόδουλου Ξηρού με προφυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων».

Ενδεικτικά την 31η Δεκεμβρίου πέρα από την απογευματινή επίσκεψη του ρεβεγιόν, βρέθηκε στους «Πυρήνες» στις 9.40 το πρωί, έμεινε μέχρι τις 11.15 και στη συνέχεια ξαναπήγε στις 12 για πέντε λεπτά. Γύρω στις 8 μ.μ. της Πρωτοχρονιάς, κατά τη διαδικασία της βραδινής αναφοράς, σωφρονιστικός υπάλληλος της ΣΤ΄ πτέρυγας βρήκε το κελί του Ξηρού άδειο. Επικοινωνώντας με το αρχειοφυλακείο, πήρε την εντολή «να τον δώσει» ως «δικαιολογημένο στην Α΄ πτέρυγα». Εκεί ο Ξηρός ζητούσε να παραμείνει με την παρέα των «Πυρήνων» για την αλλαγή του χρόνου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.