ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο Αντώνης Κάντας μετανοεί και ακολουθεί το δρόμο της αρετής

Σε κάθε συμμορία που σκηνοθετεί τα εγκλήματά της με πάσα απόκρυψη, αν δεν «σπάσει» κάποιο από τα μέλη της – όπως ο Κάντας στην περίπτωση του μαύρου χρήματος των εξοπλισμών – δουλειά δεν γίνεται. Όντως, οι καταθέσεις του Κάντα που για την ώρα δεν ξέρουμε ποιές και που είναι, εφόσον ημι-ομολογήθηκαν, αποτελούν στοιχείο μεταμέλειας, οπότε ο Κάντας αλλάζει κατηγορία: δεν καταθέτει απλώς στην Τράπεζα της Ελλάδος το ποσό των 7.039.000 ευρώ, επιπλέον ομολογεί οτι το ποσόν είναι αποτέλεσμα εγκληματικών ενεργειών κατά του Ελληνικού Δημοσίου ενώ συνάμα η επιστροφή των κλαπέντων χρημάτων αποτελεί συνταρακτικό γεγονός στον πολιτικό υπόκοσμο διότι – τι θαύμα! – συμβαίνει για πρώτη φορά.

Το παράδοξο σε αυτή την υπόθεση αφορά την «προθυμία» του Κάντα ο οποίος, ενόσω τα λεπτά ήταν σε καλή μεριά και οι υποψίες μηδαμινές, ο νεόπλουτος κυκλοφορούσε με πάσα ελευθερία. Δηλαδή ήταν κλεφταράς με όλη τη σημασία της λέξης, απλώς τον έκαιγε κάποια αμυδρή υποψία : κι αν όλα έρθουν στο φως τι θα απογίνω; Αλλά ο συμπαθής κατά τα άλλα Κάντας, φαίνεται πως είχε δεύτερο σχέδιο στα σκαριά. Όσο τα χρήματα παραμένουν κρυφά, δεν λέω κουβέντα, αν όμως ανακαλυφθούν θα δείξω προθυμία και μεταμέλεια με σκοπό να βρεθώ από την άλλη όχθη του ποταμού. Έτσι παρακολουθούμε τον Κάντα να «σκίζεται» για να διώξει από πάνω του το αμάρτημα και να επιστρέψει 7,5 εκατομμύρια ευρώ για την ώρα προκαλώντας τον θαυμασμό των Ελλήνων μπατίρηδων.

Κατά μία έννοια δηλαδή η Εισαγγελία Διαφθοράς άμεσα ή έμμεσα αναγνωρίζει στον Κάντα την μετάνοια ενώ οι δικηγόροι του (Μαντζουράνης και Μπίσιας) τονίζουν την «απόδειξη ειλικρινούς μεταμέλειας εκ μέρους του πρώην κλεπταποδόχου. Μάλιστα, ω του θαύματος, ο Κάντας θα καταβάλει το κλαπέν χρήμα για τις ανάγκες της Υγείας και της Παιδείας. Μάλιστα, μετά απο την πρώτη δόση, θα ακολουθήσει η επιστροφή των υπολοίπων χρημάτων από το εξωτερικό.

Έχουμε λοιπόν και λέμε : ένας άνθρωπος που διέπρεψε σε επιχειρήσεις ειδικών αποστολών και ουδέποτε ένιωσε μεταμέλεια για το μαύρο χρήμα, μόλις ξεγυμνώθηκε και η φυλάκα άνοιξε διάπλατα, έσπευσε να κάνει κωλοτούμπα και να δείξει το «καλό» του πρόσωπο. Όπερ σημαίνει μετάνοια, τύψεις, προθυμία για συνεργασία με τις αρχές, αφηγήσεις υποκοσμικές, έτοιμος όχι μόνο να επιστρέψει το μαύρο χρήμα, αλλά να επιδείξει και αρετές φιλέλληνος καθότι η Υγεία και η Παιδεία τον αναμένουν...

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.