ΚΟΣΜΟΣ

Φόβοι για νέες επιθέσεις

Ο Πούτιν αιφνιδιαστικά στο Βόλγογκραντ-Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Ρωσία

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν οι ρωσικές αρχές μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βόλγογκραντ και ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι το Φεβρουάριο.

Ο Πούτιν αιφνιδιαστικά στο Βόλγογκραντ-Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Ρωσία

Μάλιστα για τα μέτρα ενημερωμένη και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία έχει εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στη Μόσχα. Τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυστηρά στα μέσα μεταφοράς, τα αεροδρόμια, τις ξενοδοχειακές μονάδες και αθλητικές υποδομές.

Εν τω μεταξύ ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα το Βόλγκογκραντ για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των δύο επιθέσεων αυτοκτονίας που σημειώθηκαν στην πόλη στις αρχές της εβδομάδας.

Ο Πούτιν συναντήθηκε με ορισμένους από τους τραυματίες των δύο επιθέσεων καθώς και με αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας που έχουν αναλάβει τις έρευνες.

Στις επιθέσεις αυτές, την Κυριακή και την Δευτέρα, σκοτώθηκαν 34 άνθρωποι και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν.

Η Μόσχα επιρρίπτει την ευθύνη σε ισλαμιστές του Βόρειου Καυκάσου. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη αν και στο παρελθόν ορισμένες ομάδες είχαν απειλήσει ότι θα επιχειρήσουν να αποδιοργανώσουν τους Ολυμπιακούς.

Ο Ρώσος Pρόεδρος, ο οποίος εναπόθεσε λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έγινε η επίθεση της Δευτέρας, με στόχο ένα τρόλεϊ, και είπε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό το απεχθές έγκλημα ενώ επανέλαβε ότι είναι αποφασισμένος να πατάξει τους υπεύθυνους. Ο Πούτιν συνομίλησε κατόπιν για αρκετή ώρα με κατοίκους της περιοχής και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση των τραυματιών.

Νωρίτερα, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον ρωσικό λαό ο Πούτιν είχε υποσχεθεί την "πλήρη καταστροφή" των τρομοκρατών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.