ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να συγκυβερνήσει το ναδίρ με το ζενίθ;»

Παρέμβαση Γλέζου για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Τη δική του άποψη στη φημολογία περί «μεγάλου συνασπισμού» κατέθεσε, από βήματος Βουλής, ο Μανόλης Γλέζος, που επισήμανε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει η ΝΔ να αλλάξει απολύτως την πολιτική της.

Παρέμβαση Γλέζου για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Όσο για την πρόταση που μας ήρθε δείχνει ότι η ΝΔ αποδέχεται ότι έχει χάσει την δύναμή της γι αυτό και ζητά συγκυβέρνηση. Δηλαδή να συγκυβερνήσει το ναδίρ με το ζενίθ;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; Θα σταματήσει να αρπάζει από τον λαό για να σώσει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό, δεν πιστεύω συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση».

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες προϋποθέσεις είχε θέσει και την Κυριακή, με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης. Η συγκεκριμένη γραμμή, που ουσιαστικά συνοψίζεται στη φράση «η ΝΔ πρέπει να αλλάξει εντελώς και να ανατρέψει την ως τώρα πολιτική της για να συνεργαστούμε», συμπυκνώνει την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοια σενάρια, τα οποία, εξάλλου, η ίδια η Κουμουνδούρου, τα έχει χαρακτηρίσει ως ένα «καλό ανέκδοτο».

Τι απαντά ο Γλέζος

Πάντως, η ομιλία του Μανόλη Γλέζου στη Βουλή πυροδότησε δημοσιεύματα που καταλόγιζαν στο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς φλερτ με την ιδέα του μεγάλου συνασπισμού. Η αντίδρασή του ήταν έντονη, καθώς μέσω της ιστοσελίδας του, «Ενεργοί Πολίτες», έκανε λόγο για «βόμβα παραπληροφόρησης από τους πανικόβλητους χειροκροτητές της συγκυβέρνησης που καταρρέει». «Είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας. Ή είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία - συνεπώς επικίνδυνοι - ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας», τόνισε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δια της ιστοσελίδας του.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο Νίκος Βούτσης, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση και σε «χειραγωγούμενα», όπως είπε, «ΜΜΕ».«Πόσο ασχολούνται (σ.σ. με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ) τα χειραγωγημένα από εσάς στη βάση οικονομικών συμφερόντων, ΜΜΕ;». « Καθόλου. Ασχολούνται με την πρόσκληση να γίνει ένας μεγάλος συνασπισμός στην Ελλάδα. Γιατί ; Γιατί μας την κάνετε αυτή την πρόσκληση μέσα από τις χειραγωγημένες συζητήσεις των ΜΜΕ;», συνέχισε ο κ. Βούτσης, κάνοντας λόγο για μία πρόσκληση για συνενοχή στον νεοφιλελεύθερο μονόδρομο και στην κοινωνική εκμετάλλευση που οδηγεί στην καταστροφή της κοινωνίας και της χώρας. Μάλιστα, αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την ευθύνη για έναν ιστορικό συμβιβασμό που οδηγεί σε μία τέτοια καταστροφή», σημείωσε ότι την απάντηση δεν την δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο λαός. «Την Πομπηία στην οποία οδηγείτε τα πράγματα θα τη ζήσετε και θα την χρεωθείτε μόνοι σας», κατέληξε ο Νίκος Βούτσης.

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.