ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα τέλη Φεβρουαρίου η Συνδιάσκεψη

Πώς θα επιλέξει υποψήφιους το ΠΑΣΟΚ

Μέσα από μαζικές διαδικασίες θα αναδειχθούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της «Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης», υπό τη σημαία της οποίας θα κατέλθουν στις εκλογές ΠΑΣΟΚ, Κίνηση των 58 και άλλες κινήσεις του χώρου.

Πώς θα επιλέξει  υποψήφιους το ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη που έχει ήδη αποφασίσει να συμπορευτεί με την «Κίνηση των 58» αψηφώντας τις μειοψηφούσες φωνές στο εσωτερικό της, έχει ήδη συμφωνήσει με κορυφαία στελέχη της Κίνησης  στην ανάγκη ανοικτών, δημοκρατικών διαδικασιών, στην ανάδειξη των προσώπων που θα κοσμούν το ευρωψηφοδέλτιό τους, σε μία συμβολική όσο και ουσιαστική κίνηση συμμετοχής των πολιτών.

Χωρίς να έχει ακόμα γίνει γνωστό ποια μέθοδος θα ακολουθηθεί, στο τραπέζι έχουν πέσει ως επιλογές :

-          Ψηφοφορία από τη βάση

-          Συνδυασμός κάλπης αλλά και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

-          Συμφωνία «κορυφής» για το όνομα του επικεφαλής και ψηφοφορία για τα υπόλοιπα, με έμφαση πάντα στον δεύτερο και τον τρίτο της ευρωλίστας, αφού η «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη» στοχεύει ψηλά, στην εκλογή τριών ευρωβουλευτών!

Με σύνθημα την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και στόχο την προσέγγιση των παραδοσιακών ψηφοφόρων του χώρου, που φέρονται διασκορπισμένοι σε όλο το εκλογικό φάσμα, αλλά και των αναποφάσιστων που αγγίζουν υψηλότατα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, δίνοντας την αίσθηση ότι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Έτερη σημαντική απόφαση που φέρεται να έχει ληφθεί μεταξύ «Κίνησης των 58» και ΠΑΣΟΚ είναι η ημερομηνία διεξαγωγής της περιβόητης Συνδιάσκεψης που ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκαλώντας αρχικά δυσθυμία στο εσωτερικό της νεότευκτης κίνησης και θα σημάνει την έναρξη του προεκλογικού αγώνα. Παρά την αρχική διάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου να διεξαχθεί στα τέλη Ιανουαρίου, αυτό δεν κατέστη εφικτό και η διοργάνωσή της πήρε ...αναβολή για τα τέλη Φεβρουαρίου.

Τόσο σε αυτήν όσο και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις τέτοιου τύπου στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, η «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» θα επιχειρήσει να λάβει την «ευλογία» των ηγετικών μορφών της Σοσιαλδημοκρατίας στην ΕΕ. Χάνες Σβόμποντα και Μάρτιν Σουλτς, θα δώσουν ουκ ολίγες φορές το «παρών», επιχειρώντας να δείξουν την στήριξή τους σε ένα ενωτικό εγχείρημα της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι ενίοτε για αυτό και την ευκαιρία της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Στο ΠΑΣΟΚ πάντως, παρά τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί, με την Χαριλάου Τρικούπη να δημοσιοποιεί εσχάτως τις αποφάσεις της πρόσφατης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, προς ...γνώσιν και συμμόρφωσιν, δεν είναι λίγες οι πλευρές που διατηρούν ακόμα σαφείς επιφυλάξεις για την συμπόρευση με τους «58» αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται αυτή να επισημοποιηθεί. Με ανακοίνωσή τους, ήδη, τα στελέχη της «Κίνησης των 75» έχουν δηλώσει τις ενστάσεις τους, ενώ εντείνεται η αίσθηση πως δεν θα είναι οι μόνοι...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.