ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Forza Michael»

Σιωπηλή συγκέντρωση για τα γενέθλια του Σουμάχερ (βίντεο)

Μέλη των κλαμπ της Ferrari θα τιμήσουν σήμερα τα 45α γενέθλια του Μίκαελ Σουμάχερ έξω από το γαλλικό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κώμα μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι.

Σιωπηλή συγκέντρωση για τα γενέθλια του Σουμάχερ (βίντεο)

Η σελίδα στο Facebook της ομάδας της Φόρμουλα 1 αναφέρει ότι τα μέλη των Club Scuderia Ferrari θέλοντας να δείξουν τη συμπαράστασή τους προς τον Σουμάχερ οργανώνουν «μία σιωπηλή συγκέντρωση ντυμένοι στα κόκκινα» έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής νοσηλεύεται από την Κυριακή.

Μέλη των κλαμπ της Ferrari από τη Γαλλία και την Ιταλία μετέβησαν στην Γκρενόμπλ σήμερα το πρωί με λεωφορεία που είχε ναυλώσει η εταιρεία.

Όπως μεταδίδει στην ιστοσελίδα του το BBC, ο εκπρόσωπος της Ferrari, ο Ρενάτο Μπισινιάνι, δήλωσε ότι οι θαυμαστές του Σουμάχερ κλήθηκαν να ντυθούν στα κόκκινα και να κρατούν σημαίες της εταιρείας και επέμεινε ότι η διοργάνωση δεν αποσκοπεί στην προώθηση της εταιρείας ή των πελατών της.

«Θα διασφαλίσουμε ότι θα επιδείξουμε ευαισθησία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», είπε ο ίδιος.

Στην ιστοσελίδα της Ferrari (www.ferrarif1.com), η εταιρεία απευθύνει διπλές ευχές στον Σουμάχερ. Στο κείμενο που έχει ανεβάσει αναφέρει ότι επέλεξε 72 ιδιαίτερες στιγμές που έχει μοιραστεί με τον πρωταθλητή, αριθμός διόλου τυχαίος, όπως εξηγεί, καθώς τόσες ήταν οι νίκες του Σουμάχερ με την Scuderia από το 1996 ως το 2006: 72 Grands Prix «που έδωσαν τόση χαρά σε εμάς και στα εκατομμύρια των θαυμαστών της Ferrari ανά τον κόσμο».

«Όλοι στη Ferrari, από τον πρόεδρο Λούκα ντι Μοντετσεμόλο ως τον τιμ μάνατζερ της Ferrari Στέφανο Ντομενικάλι, που έχουμε διαρκή επικοινωνία με την οικογένεια του Μίκαελ και το στενό του κύκλο, παρακολουθούμε διαρκώς την εξέλιξη της κατάστασής του. Προφανώς σήμερα έχουμε διπλό λόγο να του ευχηθούμε τα καλύτερα». Κι η ανακοίνωση καταλήγει: «Forza Michael» («Δύναμη Μίκαελ»).

Ο Σουμάχερ έφυγε από τη Ferrari το 2006 ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, αλλά το 2010 επιχείρησε τη μεγάλη επιστροφή και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα της Mercedes για να αποχωρήσει οριστικά πριν από ένα χρόνο.

Η οικογένεια του θρύλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τους γιατρούς του νοσοκομείου για την προσπάθεια που καταβάλλουν για να σώσουν τον Σουμάχερ και τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης και τις ευχές που του στέλνει.

Γεννημένος στις 3 Ιανουαρίου του 1969 κοντά στην Κολωνία ο Σουμάχερ έδειξε από νωρίς την κλίση του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Από 4 ετών ξεκίνησε να οδηγεί καρτ και μέσα στην δεκαετία του ’80 κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Γερμανίας και ένα Ευρωπαϊκό.

Το 1991 εισήλθε στον κόσμο της Φόρμουλα 1. Συνολικά συμμετείχε σε 250 Γραν Πρι, από τα οποία κέρδισε τα 91 ενώ στα 155 τερμάτισε μέσα στην πρώτη τριάδα. Η κορύφωση της καριέρας του ήρθε την δεκαετία από το 1994 ως και το 2004. Αρχικά κατέκτησε δυο πρωταθλήματα με την Μπένετον και από το 2000 ως το 2004 πέντε διαδοχικά με την Ferrari.

Επτά τίτλους δεν έχει κανένας άλλος πιλότος στην ιστορία της Φόρμουλα Ένα, με αποτέλεσμα το όνομά του να αποτελεί ήδη θρύλο για τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι στις Γαλλικές Άλπεις. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα.

Η εισαγγελία έχει αρχίσει έρευνες για τις συνθήκες του ατυχήματος, ενώ δεν αποκλείεται η υπόθεση να πάρει και δικαστική τροπή, εάν εντοπιστούν ευθύνες.

Στο μεταξύ το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δημοσίευσε γράφημα με τα κρανιοεγκεφαλικά τραύματα που έχει υποστεί.

Οι πιθανοί κίνδυνοι που διατρέχει η υγεία του, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι γνωστικά προβλήματα και απώλεια μνήμης, παράλυση, απώλεια ισορροπίας κι επιληψία ή ακόμα και θάνατος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.