ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδίκη των κομμάτων για τις απειλές Ξηρού

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει είναι ο Ξηρός»

Οξύτατη επίθεση στον Χριστόδουλο Ξηρό εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το τηλεοπτικό μήνυμα του δραπέτη τρομοκράτη.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει είναι ο Ξηρός»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Ο αυτόκλητος «υπερασπιστής» των «λαϊκών συμφερόντων» Χριστόδουλος Ξηρός είναι ο τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη για τη δημοκρατία, γιατί απλά δεν πιστεύει σε αυτήν καθώς και στην ανάγκη διαρκούς διεύρυνσής της», σημειώνει μεταξύ άλλων, η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας: «Η δράση τέτοιων «τιμωρών», ερήμην πάντα των μαζικών αγώνων, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι όχι μόνο δεν προστατεύει τη δημοκρατία, αλλά οδηγεί στην ενίσχυση της καταστολής, του εκφοβισμού της κοινωνίας και στην αναπαραγωγή ενός ατελέσφορου φαύλου κύκλου βίας που αξιοποιείται από τις κατεστημένες δυνάμεις για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες».

«Βίντεο και ανέξοδα νταηλίκια»

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον τρομοκράτη για «βίντεο και ανέξοδα νταηλίκια» και επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Η υπόθεση της ανατροπής της πιο βάρβαρης ταξικής πολιτικής που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι παιχνίδι με κλέφτες και αστυνόμους, επιστολές, βίντεο και ανέξοδα νταηλίκια. Ήδη κάποιοι τρίβουν τα χεριά τους, τους προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας, να αλλάξουν την ατζέντα για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία. Θα διαψευστούν».

«Τέτοιου είδους ζητήματα δεν προσφέρονται ούτε για προβοκάτσιες, ούτε για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Η δημοκρατία και οι αγώνες για την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη θα δικαιωθούν, ο λαός μας θα νικήσει», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: «Απόλυτη καταδίκη» και επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ

«Η Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τα παραληρήματα δολοφόνων και αδίστακτων εγκληματιών», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, με αφορμή την επιστολή και το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού. Επισημαίνει ότι ο ελληνικός λαός είναι ενωμένος απέναντί τους, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες.

«Γι’ αυτό και επισημαίνουμε συνεχώς στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η καταδίκη στην τρομοκρατία πρέπει να είναι απόλυτη, έμπρακτη και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις…», συνέχισε και εξήγησε ότι έμπρακτη καταδίκη θα ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ αν, «εκτός από τα σημερινά κροκοδείλια δάκρυά του για το παραλήρημα Ξηρού, μάζευε το επίσημο όργανό του, την Αυγή, που ζητούσε την αποφυλάκισή του, και αν απομόνωνε πολιτικά τους βουλευτές του που μιλούν για "πολιτικό υπόβαθρο" στη δράση της 17Ν».

Έμπρακτη καταδίκη θα ήταν, πρόσθεσε, αν διέγραφε όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν στα δικαστήρια και υποστηρίζουν σε εκδηλώσεις τη δράση του Χριστόδουλου Ξηρού και κυρίως, σημείωσε, όσους χρησιμοποιούν ίδια γλώσσα και ίδια «επιχειρήματα» με τον Ξηρό, χωρίς να αντιλαμβάνονται το επικίνδυνο παιχνίδι τους με τη φωτιά και τη Δημοκρατία.

«Αντί γι' αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει όσους του επισημαίνουν τα αυτονόητα, ακόμα και αν είναι στελέχη του! Ελπίζουμε να αλλάξει!», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ: Δεν μιλάμε με δολοφόνους

«Το ΠΑΣΟΚ δεν συνδιαλέγεται με δολοφόνους», σημειώνουν στο ΠΑΣΟΚ όταν καλούνται να σχολιάσουν τη βιντεοσκοπημένη δήλωση του καταδικασμένου Χριστόδουλου Ξηρού, που δεν γύρισε ποτέ στον Κορυδαλλό, μετά την τελευταία άδεια που του χορηγήθηκε από το σωφρονιστικό ίδρυμα.

Την ίδια ώρα, για «ακατάληπτο διάγγελμα» μιλά μέσω των social media ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ και τομεάρχης αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης Κώστας Τριαντάφυλλος. «Ο κ.Χ.Ξηρός με ακατάληπτο διάγγελμα, επιχειρεί να καλύψει τα αποτελέσματα των εγκλημάτων του, απειλώντας με νέα. Δεν υπάρχει όμως ακροατήριο», γράφει επί λέξει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο βουλευτής, με το γεγονός πάντως ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερος να έχει προκαλέσει αναστάτωση στον πολιτικό κόσμο και την Αστυνομία.

ΔΗΜΑΡ: «Πρόκληση για τη δημοκρατία»

«Η αποκρουστική εικόνα των απειλών του Χριστόδουλου Ξηρού αποτελεί πρόκληση για τη δημοκρατία και την πολιτική ομαλότητα. Η τρομοκρατία προσπαθεί να βρεθεί στο προσκήνιο. Δεν θα περάσει!», τονιζει η ΔΗΜΑΡ.

«Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις οφείλουν να είναι σταθερά απέναντι, σε όσους νομίζουν ότι μπορούν με τα όπλα και την τυφλή βία να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Οι τρομοκράτες δεν είναι "φίλοι" του λαού, είναι εχθροί της Δημοκρατίας», σημειώνει.

ΚΚΕ: «Προβοκάτορες της 17Ν»

«Οι προβοκάτορες της 17Ν και οι ενέργειές τους όχι μόνο δεν έχουν καμιά σχέση με την πάλη του λαού αλλά αξιοποιούνται για τη συκοφαντία της. Εδώ και δεκαετίες παίζουν το ρόλο των πιο αντιδραστικών υπηρεσιών και μηχανισμών – ντόπιων και ξένων – προκειμένου να ενισχύεται η κρατική καταστολή και η τρομοκρατία σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος», επισημαίνει σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.