ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας

Handelsblatt: Ο μεγάλος καβγάς με την τρόικα

Ένα άρθρο με τίτλο «Ο μεγάλος καυγάς με την τρόικα», και υπότιτλο «η Ελλάδα αρνείται να κάνει κι άλλες μεταρρυθμίσεις», φιλοξενεί η εφημερίδα Handelsblatt.

Handelsblatt: Ο μεγάλος καβγάς με την τρόικα

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας Handelsblatt υποστηρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με την τρόικα, γιατί αρνείται να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και με αυτόν τον τρόπο θέτει σε κίνδυνο την αποδέσμευση κι άλλων κονδυλίων από τη βοήθεια.

Ο σχολιαστής επισημαίνει: «Ο Γιάννης Στουρνάρας φαντάζονταν διαφορετικά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup επί ελληνικής προεδρίας στις Βρυξέλλες» και συνεχίζει: «Μέχρι τη συνεδρίαση, είχε πει στην αρχή της χρονιάς, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για να μπορέσει η Ελλάδα να ασκήσει κανονικά την προεδρία. Αυτή η ελπίδα δεν ευοδώθηκε και τώρα πάνω από 4 μήνες διαρκεί η διελκυστίνδα με την τρόικα. Ο Στουρνάρας κάνει λόγο για δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ελπίζει να ολοκληρωθούν πριν από την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 17 Φεβρουαρίου. Διότι μόνο μετά το πράσινο φως από την τρόικα θα αποφασίσουν οι υπουργοί Οικονομικών την εκταμίευση της βοήθειας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.