ΕΛΛΑΔΑ

Προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας

Αναθεώρηση κριτηρίων για προνοιακή σύνταξη

Σε αλλαγές στα εισοδηματικά και σε άλλα κριτήρια για την χορήγηση της προνοιακής σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας.

Αναθεώρηση κριτηρίων για προνοιακή σύνταξη

Την αναθεώρηση των κριτηρίων προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, λέγοντας ότι «στο αμέσως προσεχές διάστημα» θα υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς αναγνώρισε ότι τα συγκεκριμένα κριτήρια οδήγησαν αδίκως πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων εκτός προνοιακής σύνταξης.

Απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών Χρ. Μαρκογιαννάκη (ΝΔ), Δ. Στρατούλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Γ. Δριβελέγκα (ΠΑΣΟΚ), παραδέχτηκε τα όσα του εξέθεσαν οι βουλευτές, ότι στην πράξη έχουν λειτουργήσει αρνητικά οι προϋποθέσεις που ισχύουν αθροιστικά για τη χορήγηση προνοιακής σύνταξης σε ανασφάλιστους άνω των 67 ετών (μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια, μη λήψη άλλης σύνταξης οποιαδήποτε ποσού, ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 4.320 ή οικογενειακό εισόδημα έως 8.640 ευρώ).

Ο κ. Κεγκέρογλου πρόσθεσε ότι «πρέπει να δικαιωθούν οι άνθρωποι που έχουν εξαιρεθεί της προνοιακής σύνταξης για τυπικούς λόγους», υπογραμμίζοντας την πρόθεση του υπουργείου να υπάρξουν αλλαγές και στις τρεις προϋποθέσεις.

Πάντως, ο αρμόδιος υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι η αλλαγή των κριτηρίων δεν συνεπάγεται ότι θα επανέλθει η προνοιακή σύνταξη σε όλους τους παλαιούς δικαιούχους, επισημαίνοντας τέλος πως όσοι έφυγαν από τη χώρα ή όσοι απέκτησαν υψηλό εισόδημα θα εξακολουθήσουν να εξαιρούνται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.