ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκαν από τη Γ.Σ.

ΔΕΗ: Μειώσεις στα τιμολόγια της βιομηχανίας

Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που είναι βασικός μέτοχος της ΔΕΗ, εγκρίθηκε η παροχή κλιμακωτών εκπτώσεων στα τιμολόγια του ρεύματος για τις βιομηχανίες με μεγάλη κατανάλωση ρεύματος.

ΔΕΗ: Μειώσεις στα τιμολόγια της βιομηχανίας

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της εταιρείας ο εκπρόσωπος του δημοσίου πρότεινε την παροχή έκπτωσης 10% σε όλους τους πελάτες υψηλής τάσης. 

Επιπλέον αποφασίστηκε έκπτωση όγκου 10% που αφορά πελάτες της ΔΕΗ (όπως το Αλουμίνιον και η ΛΑΡΚΟ) για κατανάλωση πάνω από 1.000 γιγαβατώρες και έκπτωση 25% επί του νυχτερινού τιμολογίου που αφορά την χαλυβουργία.

Τα τιμολόγια αυτά θα ισχύσουν το 2014 και 2015 αφού όπως ειπώθηκε πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο λόγω των έκτακτων συνθηκών της ελληνικής οικονομίας.

Τις παραπάνω αποφάσεις καταψήφισαν οι εκπρόσωποι του ταμείου των Εργαζομένων της Επιχείρησης. Ο εκπρόσωπος της ΓΕΝΟΠ στο ΔΣ της ΔΕΗ κ. Νίκος Φωτόπουλος έκανε λόγω για «έγκλημα Στουρνάρα» κατά της επιχείρησης.

Να σημειωθεί ότι οι εκπτώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις μειώσεις που προβλέπει η νέα συμφωνία με τη Gazprom για την παροχή φυσικού αερίου και εκτιμάται ότι συνδυαστικά, θα δώσουν ανάσα αναφορικά με το ενεργειακό κόστος των ελληνικών βιομηχανιών.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.