ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού

Κομισιόν: Δεν έχουμε πειστικές απαντήσεις από την Ελλάδα

Δεν είναι μακριά αλλά δεν είναι και εξαιρετικά πιθανό να συμβεί εντός της εβδομάδος, με αυτόν τον τρόπο οριοθέτησε χρονικά την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κομισιόν: Δεν έχουμε πειστικές απαντήσεις από την Ελλάδα

Ο ίδιος εκπρόσωπος, σημείωσε πως δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής, δεδομένου ότι, όπως είπε, η ελληνική πλευρά δεν έχει δώσει απόλυτα πειστικές απαντήσεις για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το 2014 και το 2015.

Ανέφερε, επίσης, ότι το πλέον κρίσιμο ζήτημα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και τρόικας, παραμένει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο ΟΟΣΑ.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ότι η επιστροφή της τρόικας θα εξαρτηθεί, εν μέρει και από το αποψινό Eurogroup και την παρουσίαση που θα κάνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Τέλος, ο ίδιος, επιβεβαίωσε ότι η Κομισιόν έχει λάβει από την ελληνική πλευρά τα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος του 2013, τα οποία βρίσκονται υπό αξιολόγηση. Επανέλαβε, δε, ότι η Επιτροπή αναμένει την επικύρωση της Eurostat για τα στοιχεία αυτά στις 23 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.