ΚΟΣΜΟΣ

Κόπηκε καράβι στα δύο

Σφοδρή κακοκαιρία στη δυτική Ευρώπη

Στο έλεος σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκονται Βρετανία και Γαλλία, όπου παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα.

Σφοδρή κακοκαιρία στη δυτική Ευρώπη

Χιλιάδες άνθρωποι στα νοτιοδυτικά της Βρετανίας έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η εταιρεία Western Power Distribution (WPD) ανέφερε ότι διακοπές ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν σε 44.000 νοικοκυριά από χθες ενώ 5000 νοικοκυριά εξακολουθούν να βρίσκονται βυθισμένα στο σκοτάδι.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε 9 έκτακτα δελτία ακραίων καιρικών φαινομένων, προειδοποιώντας για σφοδρές πλημμύρες και κάνοντας λόγο για συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, στο μεγαλύτερο τμήμα των νοτιοδυτικών ακτών μεταξύ της Κορνουάλης και του Ντόρσετ.

kakokairia

Προβλήματα υπήρξαν στις σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες, ενώ τα δρομολόγια των τρένων διακόπηκαν μεταξύ της Κορνουάλης και του Σόμερσετ εξαιτίας των πλημμυρών.

Στην πόλη Ντόουλις, στο Ντέβον, ένα τμήμα των κυματοθραυστών που βρίσκονταν κάτω από τις ράγες κατέρρευσε. Τα περιπατητικά μονοπάτια στην περιοχή έκλεισαν, ενώ οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να μην πλησιάζουν τις ακτές και 30 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Η δυτική Γαλλία επίσης επλήγη από καταιγίδες. Ένα ισπανικό φορτηγό πλοίο κόπηκε στη μέση στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του λιμανιού του Μπαγιόν στα βορειοδυτικά της χώρας, όταν προσέκρουσε σε κυματοθραύστη. Ένα από τα μέλη του πληρώματος, που ήταν συνολικά 12 όπως έγραψε η εφημερίδα Sud-Ouest, τραυματίστηκε. Οι ναυτικοί διασώθηκαν από ελικόπτερο.

Το πλοίο δεν μετέφερε κάποιο φορτίο, ωστόσο μέρος των καυσίμων του κατέληξε στην θάλασσα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της μόλυνσης έχει τεθεί σε εφαρμογή
Βορειότερα, στις ακτές της Βρετάνης, περίπου 22.500 νοικοκυριά παρέμειναν σήμερα το πρωί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας την περιοχή έπληξαν καταιγίδες με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα και πυλώνες του δικτύου ηλεκτροδότησης.
Η δυτική Βρετανία και η Γαλλία πλήττονται από καταιγίδες και πλημμύρες κατά τη διάρκεια ενός εκ των ηπιότερων, σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες, αλλά και πιο βροχερών χειμώνων των τελευταίων ετών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.