ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες

Συνεχείς διαβουλεύσεις για το stress test

Ξεκίνησαν χθες και συνεχίζονται σήμερα οι επαφές στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος με τις διοικήσεις των τραπεζών για την οριστικοποίηση των κεφαλαιακών αναγκών.

Συνεχείς διαβουλεύσεις για το stress test

Πραγματοποιήθηκαν χθες και συνεχίζονται σήμερα οι διαβουλεύσεις της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) με τις διοικήσεις των τραπεζών για την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων του stress test.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στελεχών της ΤτΕ με τα επιτελεία των συστημικών τραπεζών -Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank- και εξέτασαν το stess test ενώ δόθηκε στις τράπεζες μια πρώτη γεύση για το που θα κυμανθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες. Στελέχη τραπεζών σημειώνουν ότι από τις πρώτες ενδείξεις προκύπτει ότι το συνολικό ποσό θα κυμανθεί στο επίπεδο των 5 δισ. ευρώ.

Με την επιστροφή της τρόικας την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κλείσουν οι τελευταίες εκκρεμότητες και το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαρτίου, θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις νέες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

Τα κρίσιμα ζητήματα που θα πρέπει να συμφωνηθούν με την τρόικα είναι: ο καθορισμός των ορίων των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας τους οποίους θα πρέπει να διαθέτουν οι τράπεζες προκειμένου να περάσουν με επιτυχία την άσκηση, ο εποπτικός χειρισμός του αναβαλλόμενου φόρου και τέλος με ποιο σενάριο, το βασικό ή το δυσμενές, θα υπολογιστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.