ΚΟΣΜΟΣ

Ο ομοφυλόφιλος υπουργός Υγείας της Νορβηγίας

Με τον σύντροφο του στους Παραολυμπιακούς του Σότσι

Ο ομοφυλόφιλος υπουργός Υγείας της Νορβηγίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να μεταβεί στο Σότσι της Ρωσίας για τους Παραολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες, τον Μάρτιο, συνοδευόμενος από τον σύζυγό του, την ώρα που άλλοι ηγέτες, όπως της Ολλανδίας, δέχονται πιέσεις να μποϊκοτάρουν τους Αγώνες με αφορμή το νόμο που ποινικοποιεί την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα».

Με τον σύντροφο του στους Παραολυμπιακούς του Σότσι

«Ανυπομονώ να παρακολουθήσω τους Αγώνες και να στηρίξω όλους τους Νορβηγούς αθλητές», είπε ο υπουργός Μπεντ Χαγέρ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση της χώρας του στους Παραολυμπιακούς.

Μιλώντας στην εφημερίδα Stavanger Aftenblad ο υπουργός σημείωσε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να συνοδεύονται στα ταξίδια τους από τις συζύγους τους. "Με αυτό ως δεδομένο, όλοι αντιλαμβάνονται τι μπορεί να πιστεύουν δύο άνδρες, παντρεμένοι μεταξύ τους, για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων", συμπλήρωσε.

Ο 42χρονος Χαγέρ, που είναι μέλος του κυβερνητικού, δεξιού συνασπισμού, είναι παντρεμένος με τον Νταγκ Τέργε Σόλβανγκ, τον διευθυντή μιας διαφημιστικής εταιρείας.

Από τον περασμένο Ιούνιο στη Ρωσία έχει τεθεί σε ισχύ ένας νόμος που τιμωρεί με πρόστιμα και φυλάκιση την ομοφυλοφιλική "προπαγάνδα" σε ανήλικους και στάθηκε αφορμή να πολλαπλασιαστούν οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των Αγώνων. Πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν εάν πάνε στο Σότσι, προειδοποιώντας ταυτόχρονα "να αφήσουν ήσυχα τα παιδιά".

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Μπαράκ Ομπάμα και Φρανσουά Ολάντ, καθώς και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δεν θα παραστούν στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών, την Παρασκευή. Οι ΗΠΑ πάντως συμπεριέλαβαν στην ομάδα τους τρεις ομοφυλόφιλους αθλητές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.