ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές για Λαφαζάνη

Ν.Παππάς: «Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν βοηθός χασάπη»

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην εφημερίδα «Real News» δηλώνει ότι ο κίνδυνος για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ αλλά ένα νέο ΚΚΕ. Ακόμη εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση, παρομοιάζοντάς την με «βοηθό χασάπη».

Ν.Παππάς: «Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν βοηθός χασάπη»

Ο κ.Παππάς παρέχει πλήρη στήριξη στον Οδυσσέα Βουδούρη, τονίζοντας πως οι αντιδράσεις δεν είναι προσωπικές αλλά αφορούν «μια πάγια διαφωνία εντός του κόμματος, η οποία έχει εκφραστεί και στο παρελθόν (υποστήριξη Αλαβάνου το 2010)».

Ακόμη, δε διστάζει να προβλέψει ότι οι εθνικές εκλογές θα αναδείξουν έναν αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ, μιας και το κόμμα έχει «την πρωτοβουλία των κινήσεων και διεθνώς αλλά και στις τοπικές εκλογές».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κίνδυνος «πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Παππάς απαντά ότι το ΠΑΣΟΚ που γνωρίσαμε τελείωσε, προσθέτοντας ότι μόνος κίνδυνος είναι να εξελιχθεί το κόμμα σε ένα νέο ΚΚΕ.

Επίσης, δεν παραλείπει να επιτεθεί στον πρωθυπουργό, δηλώνοντας ότι προσπαθεί να παρουσιάσει ένα κούρεμα ως επιτυχία. «Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Ο κ.Σαμαράς θα φύγει μαζί με το μνημόνιο». Μάλιστα, χρησιμοποιεί τον χαρακτηρισμό του «χασάπη», που χρησιμοποίησε το ευρωκοινοβούλιο για την τρόικα, αποδίδοντάς τον στην κυβέρνηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση λειτουργεί ως βοηθός χασάπη. Πρέπει ο κόσμος στις ευρωεκλογές να απαντήσει καταλλήλως σε αυτούς που έστησαν το χασάπικο».

Τέλος, απαντά εμμέσως στον Παναγιώτη Λαφαζάνη για τα περί «νέας Βάρκιζας», σημειώνοντας με νόημα ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος νέας Βάρκιζας ούτε νέου “βρόμικου 89”. Από την άλλη βέβαια υπάρχει κίνδυνος και για Λιτόχωρο (εκεί όπου ξεκίνησε ο Εμφύλιος)».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.