ΕΛΛΑΔΑ

Τι καταγγέλλει ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής

«Προκλητικές εξαιρέσεις» γιατρών από τη διαθεσιμότητα

Καταγγελίες για προκλητική εξαίρεση γιατρών από τη διαθεσιμότητα, με απόφαση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ απευθύνει ο Σύλλογος Επιστημονικού-Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Αττικής (ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής). Απορρίπτει τις κατηγορίες ο ΕΟΠΥΥ.

«Προκλητικές εξαιρέσεις» γιατρών από τη διαθεσιμότητα

Παρά το νόμο εξαιρέσεις από τη διαθεσιμότητα καταλογίζει στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ο Σύλλογος των Γιατρών της Αττικής, καθώς όπως υποστηρίζει πριν από μερικές ημέρες μετατέθηκαν συγκεκριμένοι γιατροί στην κεντρική υπηρεσία. Ο νόμος 4238/2014 εξαιρεί από την κινητικότητα τους γιατρούς της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τον ΣΕΥΠ πρόσφατα μετατέθηκαν σε αυτή συγκεκριμένοι γιατροί, παρακάμπτοντας με αυτό τον τρόπο τη υποχρέωση να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Έτσι, καταδεικνύεται «κατά τον πλέον ανακόλουθο τρόπο, την δήθεν συμμόρφωση με τα όσα ορίζουν διατάξεις νόμων και η ηθική την οποία σχηματικά επικαλούνται», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με κύκλους του ΕΟΠΥΥ, οι εν λόγω καταγγελίες είναι ανυπόστατες, καθώς δεν υπάρχει μετακίνηση γιατρών στην Κεντρική Διεύθυνση μετά την ψήφιση του νόμου. Όπως αναφέρουν στο Virus.com.gr, πιθανόν οι Γιατροί του ΕΟΠΥΥ Αττικής αναφέρονται σε γιατρούς, πέντε στον αριθμό, που είχαν μετακινηθεί στις αρχές του έτους, για να καλύψουν κενές οργανικές θέσεις.

Ωστόσο, από τα βέλη του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής δεν ξεφεύγει ούτε ο Υπουργός Υγείας. Οι γιατροί καταγγέλλουν «τις τρομοκρατικές, φασιστικού τύπου απειλές του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εκτός του ότι με τις εκβιαστικές ρυθμίσεις του Νόμου επιδιώκει να κάνει τους γιατρούς να αποχωρήσουν οικειοθελώς από τις δομές της ΠΦΥ, απειλεί, πως όποιος γιατρός υποβάλλει αίτηση για ένταξη στο ΠΕΔΥ και τελικά επιλέξει να παραμείνει στο ιδιωτικό του ιατρείο θα «τιμωρηθεί» με αποκλεισμό από συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ στο ιατρείο του».

«Ας τολμήσει να παρανομήσει προκλητικά», σημειώνουν.

Τέλος στις απειλές και εκβιασμούς του ιατρικού κόσμου ζητάει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). «Αυτά τα οποία παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, προκαλούν θλίψη, οργή, αγανάκτηση και δημιουργούν εικόνες ντροπής και απαξίωσης στον χώρο της Υγείας», αναφέρει σε ανακοίνωση και προσθέτουν πως αντί η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, «να ζητήσουν ταπεινά συγγνώμη από τους ιατρούς και τον ελληνικό λαό για όσα επιχειρούνται σήμερα, καθυβρίζουν και συκοφαντούν το ιατρικό σώμα».

«Σε μία εποχή κατά την οποίαν η Υγεία και η Περίθαλψη του ελληνικού λαού αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, είναι φρόνιμο να κατέβουν οι τόνοι και να παύσουν οι απειλές, καθώς και να σταθούμε όλοι με περίσκεψη στις ανάγκες των πολιτών, να συμπαρασταθούμε σε αυτούς που χάνουν τις δουλειές τους και να βοηθήσουμε όλοι, ώστε να επαναλειτουργήσουν σύντομα οι δημόσιες δομές Υγείας», τονίζει και καλεί τον Άδωνι Γεωργιάδη να σταματήσει «αυτή την επικοινωνιακή προπαγάνδα».

Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει: τον «κόφτη» των φαρμάκων και των εξετάσεων, ως «πλαφόν», που στερεί από τους ασφαλισμένους το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής τους, την εισοροή φθηνών και αμφιβόλου ποιότητας φαρμάκων στην Ελλάδα και την ανεξέλεγκτη χορήγηση τους από μη γιατρούς και χωρίς ιατρική συνταγή είναι επικίνδυνη. Επίσης, την παράλογη απαίτηση του ΕΟΠΥΥ να πληρώνουν οι γιατροί ιδιωτικές εταιρείες για να τους ελέγξουν και τον «πρωτάκουστο» εκβιασμό ότι αν δεν πληρώσουν δεν θα πληρωθούν, που μαζί με τα απανωτά χαράτσια και τις απλήρωτες οφειλές των δεδουλευμένων, αποτελούν μοναδικά φαινόμενα στην Ευρώπη του 2014».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.