ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα του matrix24.gr στον Εθελοντισμό

Greenpeace-Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

H Greenpeace δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, η οργάνωση δίνει έναν πολύπλευρο αγώνα για να προλάβει και να αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη.

Greenpeace-Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

Σε διεθνές επίπεδο, αγωνίζεται για την οριστική παύση των πυρηνικών δοκιμών και της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής, τη διάσωση των αρχέγονων δασών, την εφαρμογή της απαγόρευσης της φαλαινοθηρίας και την προστασία των ωκεανών, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την απαγόρευση της απελευθέρωσης γενετικά μεταλλαγμένων οργανισμών στα τρόφιμα και το περιβάλλον, την απαγόρευση των επικίνδυνων τοξικών ουσιών, την αποτροπή των κλιματικών αλλαγών και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το Ελληνικό γραφείο της Greenpeace παίζει αποφασιστικό ρόλο για τη λύση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της χώρας μας με τρεις πολύ δραστήριες εκστρατείες (κλιματικές αλλαγές και ενέργεια, μεταλλαγμένα και θαλάσσια οικολογία). Τις δράσεις της οργάνωσης στηρίζουν 20.000 ενεργοί υποστηρικτές, ενώ από τη δημιουργία του γραφείου μέχρι σήμερα πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν κατά καιρούς συμβάλει στο έργο της.

greenpeace1

Μεταλλαγμένοι οργανισμοί

Η Greenpeace αντιτίθεται στην απελευθέρωση των μεταλλαγμένων οργανισμών στο περιβάλλον, διότι οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι είναι ανυπολόγιστοι και μη αναστρέψιμοι. Ακόμη υποστηρίζει τη βιώσιμη γεωργία, ως τη μόνη λύση που διασφαλίζει καθαρή τροφή και καλλιέργειες, προστατεύει το έδαφος, το νερό και το κλίμα, σέβεται τη βιοποικιλότητα και δεν επιμολύνει το περιβάλλον με χημικά και μεταλλαγμένα. Χάρις τη δράση της Greenpeace, η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ανακηρύχθηκε «Ζώνη Ελεύθερη από Μεταλλαγμένα».

Κλιματική αλλαγή

Οι κλιματικές αλλαγές είναι η μεγαλύτερη περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική κρίση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Προκαλούνται από την παράλογη εξάρτηση των κρατών στην παραγωγή ενέργειας από τις βρώμικες, επικίνδυνες και ακριβές πηγές ενέργειας, όπως ο άνθρακας, το πετρέλαιο και τα πυρηνικά. Η Greenpeace αγωνίζεται, ώστε να αλλάξει ο τρόπος που παράγουμε, καταναλώνουμε και αντιλαμβανόμαστε την ενέργεια.

Θαλάσσια οικολογία

Η Greenpeace αγωνίζεται για τη δημιουργία ενός δικτύου θαλάσσιων καταφυγίων στη Μεσόγειο που θα καλύπτει το 40% της επιφάνειας της και θα προστατεύει ουσιαστικά τη θαλάσσια ζωή και τους ανθρώπους που, με βιώσιμο τρόπο, εξαρτώνται από αυτή.

greenpeace2

Εθελοντισμός στην Greenpeace

Ως εθελοντής μπορείς να βοηθήσεις:

  • Στο γραφείο, από 1 φορά την εβδομάδα έως μερικές φορές το μήνα, βοηθώντας διάφορα τμήματα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace.
  • Στη γειτονιά σου, βοηθώντας σε έρευνες, προώθηση των μηνυμάτων των εκστρατειών μας και συλλογή υπογραφών.
  • Στο τμήμα δράσεων, με κατασκευή πανό, τακτοποίηση της αποθήκης, προετοιμασία για δράσεις, logistics, αλλά και να γίνεις ακτιβιστής και να συμμετέχεις στις δράσεις μας.
  • Σε εκθέσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις όπου έχει παρουσία η Greenpeace.
  • Και σε πολλά άλλα, αρκεί να έχεις φαντασία και να μας πεις τις ιδέες σου!

Οι επίδοξοι εθελοντές πρέπει να κατοικούν είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη, να μπορούν να διαθέσουν τουλάχιστον 2 με 4 ώρες το μήνα και ασφαλώς να έχουν συμπληρώσει το 18o έτος της ηλικίας τους.

Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε εθελοντής στην Greenpeace, συμπληρώστε την αίτησή σας εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 3840774  και 210 3840775

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ιωάννα 13:27 01/03/2019

    Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε την μητέρα φύση που να έπλασε

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.