ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στη Real News

Άμεση συμφωνία για το χρέος ζητά ο Α. Σαμαράς

Για την επιθυμία του για άμεση συμφωνία για το χρέος μιλά, σε συνέντευξή του στη Real News, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Άμεση ρύθμιση για το χρέος όπου θα ληφθούν υπ' όψιν και οι θέσεις του ΔΝΤ για νέο "κούρεμα" ζητά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Η συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι γίνει άμεσα, με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο, λαμβάνοντας υπ' όψιν -προφανώς- και τις ιδιαιτερότητες όλων των δανειστών. Κύριο μέλημά μας είναι να γίνει σύντομα» δηλώνει στην Real news, ο κ. Σαμαράς.

Όπως εκτιμά η συζήτηση για το χρέος θα αρχίσει σύντομα και το ζήτημα θα ρυθμιστεί τελικά μέχρι το Φθινόπωρο, κάτι που θα δώσει μεγάλη ώθηση στις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Σημειώνει ότι οι πολίτες θέλουν να ακούσουν πλέον πως θα αναπτυχθεί η χώρα και «όχι πως θα διασώσουμε τη μιζέρια του κρατισμού, της πλαστής ανάπτυξης με δανεικά. Αφήνουμε τη μιζέρια σε όσους νοσταλγούν το χθες. Που λίγο έλειψε να οδηγήσει τη χώρα σε εφιάλτη... Τον εφιάλτη τον διώξαμε! Και χτίζουμε τη νέα Ελλάδα της ελπίδα».

Υπογραμμίζει ότι το βράδυ των εκλογών το πρόβλημα θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Τώρα που η επιτυχία της χώρας επιβεβαιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να χάνει έδαφος, αντί να κερδίζει. Το βράδυ της δεύτερης Κυριακής, εμείς θα μπορούμε να πούμε -και θα πούμε- συνεχίζουμε". Κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θέλει να είναι η χώρα εντός ΕΕ, ούτε στην ευρωζώνη. Σε ότι αφορά τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το πλεόνασμα και τη διανομή του, δηλώνει: «Μας κατηγορούν για παλαιοκομματισμό οι Μαυρογιαλούροι του ΣΥΡΙΖΑ! Πλάκα έχει...»

Δεν αποκλείει να απευθύνει νέα πρόσκληση στον Φ. Κουβέλη για να μετάσχει στην κυβέρνηση απαντώντας στην σχετική ερώτηση "γιατί
όχι;". Σε ότι αφορά την προεδρική εκλογή λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει 121 βουλευτές για να την μπλοκάρει και προσθέτει: «Έχουμε ένα χρόνο μπροστά μας. Για να δούμε αν τότε θα εξακολουθεί να αρνείται... Ή μήπως τότε πια θα θέλει να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές ;». Δηλώνει ότι το «Ποτάμι» δεν αποτελεί «καμία απειλή για την ΝΔ" και συμπληρώνει «όσον αφορά τα υπόλοιπα, θα ήθελα πρώτα να δω πιο συγκεκριμένα τις θέσεις τους».
Στην ερώτηση εάν ο Γ. Στουρνάαρς θα πάει στην Τράπεζα της Ελλάδας δηλώνει: «Ο Γ. Στουρνάρας είναι ένας επιτυχημένος υπουργός Οικονομικών. Στην πιο δύσκολη στιγμή. Για τα άλλα που λέτε είναι νωρίς να μιλάμε ακόμη».
Σε άλλη ερώτηση εάν ο Ευ. Βενιζέλος θα ήταν καλός επίτροπος τονίζει: «Σας θυμίζω ότι ο κ. Βενιζέλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.