ΚΟΣΜΟΣ

Νέο κρούσμα λογοκρισίας

Απαγορεύεται η προβολή του Nymphomaniac στην Τουρκία

Η προβολή της ταινίας Nymphomaniac του Λαρς φον Tρίερ απαγορεύτηκε στην Τουρκία, προκαλώντας νέες αντιδράσεις.

Απαγορεύεται η προβολή του Nymphomaniac στην Τουρκία

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αξιολόγησης του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού απαγόρευσε την προβολή της ταινίας Nymphomaniac του Λαρς φον Tρίερ.

Η δήλωση στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έγινε από τον Γιαμάτζ Οκούρ, μέλος της επιτροπής που αντιτάχθηκε στην απόφαση.

Πολλοί Τούρκοι καλλιτέχνες κατήγγειλαν την απόφαση της επιτροπής, κάνοντας λόγο για «νέο κρούσμα λογοκρισίας» της ισλαμικής συντηρητικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002.

«Καταδικάζω κατηγορηματικά την απαγόρευση του Nymphomaniac τη στιγμή που υπάρχει στην Τουρκία όριο ηλικίας» στους κινηματογράφους, έγραψε στο Twitter ο Τούρκος σκηνοθέτης Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν (βραβείο Σκηνοθεσίας 2006 για το «Τρεις Πίθηκοι», Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής 2011 για το «Κάποτε στην Ανατολία» του Φεστιβάλ των Καννών).

Να σημειωθεί ότι η απαγόρευση έρχεται λίγες ημέρες μετά την ψήφιση και επικύρωση νόμου που ενισχύει τον έλεγχο του Ίντερνετ που έχει προκαλέσει κατακραυγή στην Τουρκία και στο εξωτερικό και μαζικές αντιδράσεις.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.