ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλά στην πολιτική «στήνονται παγίδες»

Κουτσούμπας: Με «ελιές» και «ποτάμια» κάνεις αγροτουρισμό

Το πραγματικό ερώτημα των ευρωεκλογών αλλά και των εκλογών για την τοπική και περιφερειακή διοίκηση είναι «υποταγή στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων ή χειραφέτηση του λαού, άνοιγμα του δρόμου για έξοδο από την βάρβαρη πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης, μονοπωλίων, κάθε είδους αντιλαϊκών κυβερνήσεων», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Κουτσούμπας: Με «ελιές» και «ποτάμια» κάνεις αγροτουρισμό

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μίλησε τη Δευτέρα σε συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Καλλιτεχνών του κόμματος, στο θέατρο «Βεάκη».

Μεταξύ άλλων τόνισε πως όταν ο πρωθυπουργός λέει ότι η απάντηση στην κρίση είναι περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη, «αυτή δεν είναι η Ευρώπη που κατοικούν οι λαοί της, με ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ένωση των καπιταλιστικών κρατών, γι' αυτό είναι και θα είναι βαθιά αντιλαϊκή».

«Είναι η ΕΕ των 26 εκ. ανέργων και των 120 εκ. που ζουν στο όριο της φτώχειας. Αυτή είναι η Ευρώπη της ΝΔ. Της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι «περισσότερη «Ευρώπη» σημαίνει περισσότερη ανεργία, περισσότερη φτώχεια για τους λαούς της, περισσότερα κέρδη για τα μονοπώλια της».

«Η πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με το λαό στην εξουσία για να πάρει σάρκα και οστά η κοινωνική ιδιοκτησία, ο παραγωγικός συνεταιρισμός, ο εργατικός λαϊκός έλεγχος, ο πανεθνικός προγραμματισμός με περιφερειακή και τοπική εξειδίκευση, με σχεδιασμένη κατανομή και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, για να μην υπάρχει ούτε ένας άνεργος, ούτε μία άνεργη γυναίκα, μπορεί σήμερα να προβληματίσει, τελικά να πείσει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, τον οποίο βαδίζοντάς τον, ο λαός θα γίνει αφέντης, ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει»μ είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Επισήμανε, ακόμα, ότι το αστικό πολιτικό σύστημα στη θέση των παλιών αυτοδύναμων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σπρώχνει για την δημιουργία «ενδιάμεσων, πρόθυμων "διαθέσιμων", που μπορούν να βάλουν ένα χεράκι και να κολλήσουν πότε στα "αριστερά", πότε στα "δεξιά" σίγουρα όμως στα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα».

«Στην Ελλάδα με "ελιές" δίπλα σε "ποτάμια" κάποιοι μπορεί να επενδύουν στον αγροτουρισμό, αλλά στην πολιτική με "ελιές" και "ποτάμια" στήνουν μικρές παγίδες δίπλα στις μεγαλύτερες, για να καταπιούν το λαό και τις ελπίδες του» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «τέτοιες παγίδες στήνει και ο ΣΥΡΙΖΑ που "πασοκοποιείται" μέρα με τη μέρα, παίρνοντας την θέση του ΠΑΣΟΚ της εποχής του Σημίτη που μπροστά στο στόχο της ΟΝΕ πέταγε τις φιλολαϊκές μάσκες, έβαζε τις βάσεις για την σημερινή κατάσταση, υποβοηθούμενος από διάφορους που σήμερα φιγουράρουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.