ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συσχετισμοί

Περιφερειακές εκλογές: Μάχη στο Αιγαίο, γαλάζια ...κρουαζιέρα στο Ιόνιο

«Κενό» στον χώρο του Κέντρου παρατηρείται στην αναμέτρηση για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ αμφίρροπες φαίνονται οι αναμετρήσεις στις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Δύο μήνες έμειναν ως τις περιφερειακές εκλογές και στις περιφέρειες του Ιονίου και του Αιγαίου έχουν διαμορφωθεί μεν οι βασικοί συσχετισμοί, όμως δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις.

Στα Ιόνια Νησιά ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου εμφανίζεται ως «φαβορί» σε όλες τις μετρήσεις, καθώς ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Γαλιατσάτος μόλις που είχε καταφέρει να ξεπεράσει το 4% στις προηγούμενες εκλογές και δεν θεωρείται υποψηφιότητα που μπορεί να «χτυπήσει» την περιφέρεια –ούτε καν τον β’ γύρο.

Ωστόσο, τα πράγματα για τον κ. Σπύρου μπορεί να μην είναι «περίπατος», αν επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου να θέτει υποψηφιότητα για την ίδια περιφέρεια. Σημειωτέον ότι η Γκερέκου εκλέγεται στην Κέρκυρα και θεωρείται πως έχει «πέρασμα» και σε άλλα νησιά του Ιονίου.

 

Όλα ανοιχτά

Εντελώς αμφίρροπη εμφανίζεται η αναμέτρηση για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, καθώς τέσσερις υποψήφιοι εμφανίζονται να έχουν περίπου τα ίδια ποσοστά, κάτι που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αναφορικά με το ποιοι θα περάσουν στον δεύτερο γύρο. Την εν λόγω περιφέρεια διεκδικούν ο «πράσινος» νυν περιφερειάρχης, Νάσος Γιακαλής, η πρώην βουλευτής της ΝΔ Χριστιάννα Καλογήρου, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αγλαΐα Κυρίτση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας.

Συμμαχία με… μέλλον;

Έντονο είναι το παρασκήνιο στο Νότιο Αιγαίο, καθώς σ’ αυτή την περιφέρεια παρατηρήθηκε και η πρώτη «συμμαχία» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, που στηρίζουν τον ίδιο υποψήφιο. Ο λόγος για τον επί 28 χρόνια δήμαρχο Λειψών, Μπενέτο Σπύρου, που προέρχεται από το «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» και θεωρείται πως έχει «πέρασμα» και στα μεγάλα νησιά της περιφέρειας, που βγάζουν τον περιφερειάρχη –όπως η Ρόδος και η Κως. Ωστόσο, ο κ. Σπύρου είναι παντελώς άγνωστος στις Κυκλάδες, που επίσης ανήκουν στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εκεί φαίνεται πως έχει το προβάδισμα ο νυν περιφερειάρχης, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μαχαιρίδης. Ο κ. Μαχαιρίδης είχε εκλεγεί το 2010 από τον πρώτο γύρο και το ίδιο ελπίζει και τώρα, ωστόσο αυτή τη φορά θα βρει απέναντί του τον «γαλάζιο» πρώην δήμαρχο Ρόδου, Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος παρασκηνιακά στηρίζεται και από τον πρώην βουλευτή και υπουργό της ΝΔ, Αριστοτέλη Παυλίδη (που κατεβαίνει με… την «ανοχή» της Συγγρού υποψήφιος δήμαρχος στην Κω).

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.