ΕΛΛΑΔΑ

Τι γράφει η προκήρυξη

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο Κρανιδιώτη

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση  «Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση» με δισέλιδη προκήρυξή της αναλαμβάνει την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο δικηγορικό γραφείο του  Φαήλου Κρανιδιώτη.

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο Κρανιδιώτη

Άγνωστος τηλεφώνησε στον ενημερωτικό ιστότοπο zougla και ανέφερε πως σε μία μαύρη σακούλα, που τοποθετήθηκε σε κουτί μέτρησης φυσικού αερίου στα Εξάρχεια,  υπάρχει USB με την προκήρυξη της οργάνωσης.

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι, το χτύπημα έγινε επειδή ο Φαήλος Κρανιδιώτης έχει «φασιστικές ιδέες», προσθέτοντας πως αποτελεί έναν «από τους μεγαλύτερους συνδετικούς κρίκους αλλά και βασικό δίαυλο επικοινωνίας τς ΝΔ με την ΧΑ. Μεταδίδοντας τις φασιστικές ιδέες του, που με περίτεχνο τρόπο τις ονομάζει “εθνικές”, αποδεικνύει αυτό που ούτως ή άλλως οι περισσότεροι γνωρίζουν. »

Σε άλλο σημείο της προκήρυξης επισημαίνεται ότι, «η ΝΔ και η ΧΑ είναι δυο αδελφά κόμματα. Φέρνοντάς τα κοντά (σ.σ. ο Φαήλος Κρανιδιώτης) θέλει να πετύχει τον τέλειο συνδυασμό. Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν που βιώνουμε αλλά και στις χειρότερες που έπονται (αν δεν υπάρξει έμπρακτη αντίδραση) αποφασίσαμε να κινηθούμε σε μια από τις πιο αστυνομοκρατούμενες περιοχές της Αθήνας, μόλις 100 μέτρα από το υπουργείο Οικονομικών, να ανέβουμε στον 1ο όροφο και να τοποθετήσουμε εμπρηστικό μηχανισμό. Τοποθετήσαμε τον μηχανισμό έξω από την πόρτα του γραφείου του Κρανιδιώτη, ενώ το αρχικό μας σχέδιο ήταν να τοποθετηθεί εντός, από την στιγμή που καταλάβαμε πως ο ίδιος βρισκόταν μέσα. Έτσι σύμφωνα με το αρχικό μας στόχο προκαλέσαμε μόνο υλικές ζημιές και τίποτα περαιτέρω».

Να σημειωθεί ότι η επίθεση έγινε στις 2 Μαρτίου τα ξημερώματα και την ώρα της έκρηξης ο Φαήλος Κρανιδιώτης βρισκόταν μέσα στο γραφείο του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.