ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Open House

Γνωρίστε τον αρχιτεκτονικό πλούτο της Αθήνας

Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Απριλίου ανοίγει τις πύλες του στην Αθήνα το Open House  και οι πολίτες της πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τον αρχιτεκτονικό πλούτο της πόλης.

Θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν δωρεάν 49 επιλεγμένα δημόσια και ιδιωτικά κτίσματα σημαντικού αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και να πάρουν μια εκ νέου γεύση και γνώση για την ιστορική, αρχιτεκτονική και πολιτιστική ταυτότητα της πόλης, μέσα από μια σειρά πρωτότυπων ξεναγήσεων.

Ο θεσμός Open House

Το Open House είναι ένας διεθνής θεσμός, που δημιουργήθηκε για να προβάλλει και να αναδείξει την αξία και τη σημασία της αρχιτεκτονικής εν γένει αλλά και τον ρόλο που έχει αυτή στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, σύμφωνα με το elculture.gr. Προσκαλεί όλους να εξερευνήσουν και να κατανοήσουν την αξία ενός καλά σχεδιασμένου και δομημένου περιβάλλοντος. Υλοποιείται για ένα σαββατοκύριακο, κάθε έτος, μέσα από δωρεάν ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Η ιδέα του Open House ως θεσμού ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει σ’ αυτόν περισσότερες από 20 πόλεις παγκοσμίως.

Διοργάνωση Open House Athens 2014

Την Παρασκευή 4 Απριλίου τα κτίρια ανοίγουν για ξεναγήσεις στα σχολεία, δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν, για πρώτη ίσως φορά, σε επαφή με την αρχιτεκτονική. Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Απριλίου οι επισκέπτες επιλέγουν το δικό τους προσωπικό «αρχιτεκτονικό στυλ» και παρακολουθούν τις ξεναγήσεις στα πολυάριθμα κτίσματα.

Η πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά της Αθήνας είναι πλούσια και ανεκτίμητη και η σύγχρονη αρχιτεκτονική της ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, γεγονός που η πρωτοβουλία του Open House Athens 2014 φιλοδοξεί αρχικά να το υπενθυμίσει στους ίδιους τους κατοίκους της, εξοικειώνοντάς τους παράλληλα με την αρχιτεκτονική και στη συνέχεια να το γνωστοποιήσει στους επισκέπτες της.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Μουσείο Μπενάκη-Κτήριο της οδού Πειραιώς
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου 11854 Αθήνα, +30 210 3453111, http://www.benaki.gr/
Είσοδος ελεύθερη

Συμβουλευτείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Open House Athens 2014 εδώ και επισκεφθείτε όποιο χώρο θέλετε εντός ωραρίου, χωρίς προκράτηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.