ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αλήθεια για το 1.000.000 ευρώ

Δεν κατέβαλε εγγύηση ο Καρχιμάκης

Σάλος προκλήθηκε στο διαδίκτυο με την είδηση ότι ο Μιχάλης Καρχιμάκης, μετά την απολογία του στον ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατ. ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Δεν κατέβαλε εγγύηση ο Καρχιμάκης

Σχεδόν όλοι θεώρησαν ότι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατέβαλε το 1 εκατ. ευρώ και άρχισαν να αναρωτιούνται "που τα βρήκε" και να κάνουν απαξιωτικά σχόλια.

Η αλήθεια βέβαια είναι άλλη -αυτή με την οποίαν έδωσε το matrix24 την είδηση: Ο Καρχιμάκης δεν κατέβαλε 1 εκατ ευρώ. Του επεβλήθη η ποινή να καταβάλει 1 εκατ. ευρώ. Αυτό θα πρέπει να το κάνει μέσα σε ένα μήνα και φυσικά έχει το δικαίωμα να προσβάλει την απόφαση.

Το matrix24 από την πρώτη στιγμή έγραψε: Με την επιβολή πολύ υψηλής εγγύησης 1 εκατ. ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος μετά από την απολογία του στον ανακριτή ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της πολιτείας. Το ύψος της εγγύησης θεωρείται πρωτοφανές και δεδομένης της οικονομικής καταστάσεως του βουλευτή, όπως προκύπτει και από το πόθεν έσχες, είναι αδύνατο να καλυφθεί και εκτιμάται ότι θα προσβληθεί εντός της χρονικής προθεσμίας (ένας μήνας) που θέτει ο νόμος για την καταβολή της εγγύησης.

Εξάλλου σε δήλωσή του ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει: «Ασφαλώς δεν κατεβλήθη η εγγύηση του 1.000.000 ευρώ, δεδομένου άλλωστε ότι δεν το επιτρέπουν τα ισχνά οικονομικά μου».

«Η δικονομική μεταχείριση που υφίσταται ο Μιχάλης Καρχιμάκης για μια υπόθεση που δεν έχει κανένα οικονομικό αντικείμενο και καμία σχέση με διαχείριση δημόσιου χρήματος είναι πρωτοφανής» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του μετά την επιβολή εγγύησης ύψους 1 εκατ. ευρώ στον πρώην υπουργό και βουλευτή του κόμματος, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτων πολιτείας.

Σύμφωνα με το συγκυβερνών κόμμα, «τίθεται ζήτημα θεσμικής λειτουργίας της Δικαιοσύνης και διαφύλαξης της σοβαρότητας του δημοσίου λόγου καθώς τροφοδοτούνται ακραία συνωμοσιολογικά σενάρια που προσβάλλουν την κοινή λογική».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.