ΕΛΛΑΔΑ

Οκτώ διασωθέντες μετανάστες

Δύο παιδιά και τρεις γυναίκες νεκροί στην τραγωδία της Μυτιλήνης

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών και ιατρικής περίθαλψης, οι οκτώ διασωθέντες μετανάστες που επέβαιναν σε μια πεντάμετρη πλαστική λέμβο, η οποία βυθίστηκε τα ξημερώματα -υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες- στο Ακρωτήρι Κόρακας Λέσβου, στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα και δύο να αγνοούνται.

Δύο παιδιά και τρεις γυναίκες νεκροί στην τραγωδία της Μυτιλήνης

Μεταξύ των νεκρών, οι σοροί των οποίων μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέσβου, περιλαμβάνονται δύο παιδιά και τρεις γυναίκες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού ενημερώθηκε τα ξημερώματα, από το αντίστοιχο κέντρο της 'Αγκυρας για την περισυλλογή δύο ναυαγών μεταναστών, από τουρκικό φορτηγό πλοίο που έπλεε στην περιοχή. Οι ναυαγοί αφού παρελήφθησαν από άνδρες του λιμενικού, δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο με 15 άτομα ακόμη, η οποία παρουσίασε εισροή υδάτων και βυθίστηκε ένα μέρος της.

Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού των υπολοίπων αγνοουμένων, στην οποία συμμετείχαν ένα ελικόπτερο super puma, πέντε περιπολικά σκάφη του λιμενικού, ενώ δεσμεύτηκαν για συνδρομή ένα δεξαμενόπλοιο και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Θεόφιλος» της NEL.

Λίγη ώρα αργότερα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και 'Ερευνας ενημερώθηκε για την ύπαρξη της ημι-βυθισμένης λέμβου, από παραπλέον δεξαμενόπλοιο, 2,3 ναυτικά μίλια από το Ακρωτήρι Κόρακας.

Αλιευτικό σκάφος κατέπλευσε στην περιοχή και ιδιώτες αυτοδύτες εντόπισαν εντός της λέμβου πέντε νεκρούς (τρεις γυναίκες, έναν άνδρα και ένα αγόρι). Από σκάφος του λιμενικού εντοπίστηκαν, επίσης, στη γύρω θαλάσσια περιοχή τα πτώματα άλλων δύο μεταναστών (ενός άντρα και ενός κοριτσιού).

Επίσης, έξι ακόμα αλλοδαποί μετανάστες εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή και κατάφεραν να διασωθούν από τουρκική ακταιωρό. Οι έξι, μαζί με τους άλλους δύο διασωθέντες, μετεπιβάστηκαν σε σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στην πλαστική λέμβο επέβαιναν συνολικά 17 μετανάστες, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.