ΕΛΛΑΔΑ

Στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα»

Ιδιωτικοί γιατροί και συνταξιούχοι χειρουργούν σε δημόσιο νοσοκομείο

Επιστολή-καταπέλτη προς το διοικητή του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» έστειλε η ΕΙΝΑΠ  (Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αττικής) με την οποία καταγγέλλεται ότι ιδιώτες και συνταξιούχοι χειρουργοί έχουν πρόσβαση στα χειρουργεία του νοσοκομείου. Μάλιστα, εκφράζονται ανησυχίες για την ύπαρξη τέτοιων παρανομιών και σε άλλα νοσοκομεία.

«Χειρουργοί ιδιώτες, χωρίς να ανήκουν στην οργανική δύναμη του νοσοκομείου, έχουν πρόσβαση στα χειρουργεία, αλλά ακόμη και σε χειρουργικές πράξεις» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επίμαχη επιστολή.

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο λειτουργίας, απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή ιδιωτών σε δημόσια νοσοκομεία. Με αφορμή αυτό η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ ζητά από τον διοικητή να επελήφθη του θέματος λίαν συντόμως.

Στην καταγγελία ωστόσο γίνεται σαφές πως δεν τίθεται θέμα κρίσης της επιστημονικής επάρκειας των χειρουργών αλλά το κατά πόσο νόμιμη ή όχι είναι αυτή η δραστηριότητα.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών Ιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας. Ο κ. Βαρνάβας ζητά την άμεση διερεύνηση του θέματος, καθώς εκτιμά ότι παρόμοια περιστατικά πιθανόν να συμβαίνουν και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος» ο κ. Βαρνάβας εξηγεί ότι συνταξιούχοι γιατροί του ΕΣΥ, έχοντας την κάλυψη των νοσοκομειακών γιατρών, εισέρχονται στα χειρουργεία και συμμετέχουν ή διενεργούν επεμβάσεις.

Ο κ. Βαρνάβας αναφέρει ότι τα Ελληνικά δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, καθώς η αγανάκτηση μεταξύ γιατρών και προσωπικού του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» έχει ξεχειλίσει.

Το γενικό συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ, απαιτεί από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και το Υπουργείο Υγείας, την απομάκρυνση όλων των ιδιωτών και συνταξιοδοτηθέντων ιατρών από τα νοσοκομεία. Επιπλέον, ζητείται και ο πειθαρχικός έλεγχος όλων όσοι συμμετείχαν.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.