ΕΛΛΑΔΑ

Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα

Κλειστά Παρασκευή και Δευτέρα τα φαρμακεία

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι αντιτίθενται  στην εφαρμογή των μέτρων «που θέλει να επιβάλει μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ, η τρόικα και το Υπουργείο Ανάπτυξης».

Κλειστά Παρασκευή και Δευτέρα τα φαρμακεία

Έτσι τα φαρμακεία κατεβάζουν «ρολά»  σήμερα και τη Δευτέρα, στο πλαίσιο 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος .

Ειδικά οι φαρμακοποιοί της Αθήνας κρατούν πιο σκληρή στάση και θα κρατήσουν κλειστά τα φαρμακεία και το Σάββατο.Το κοινό θα μπορεί να εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), στην οποία φαίνεται να επιμένει η τρόικα, αλλά και σε ζητήματα όπως η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με αλλαγή στα πληθυσμιακά κριτήρια για το άνοιγμα νέου φαρμακείου και στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου.

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, η τρόικα αποβλέπει στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την ικανοποίηση των βλέψεων συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν: Τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ, τις αλυσίδες φαρμακείων στα χέρια ιδιωτών κεφαλαιούχων, τα εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων που καταστρέφουν την προσωπική σχέση φαρμακοποιού – ασθενούς.

Το Δ.Σ. του ΠΦΣ θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την κυβέρνηση.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.