ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή ΕΣΕΕ και παρέμβαση Συνηγόρου

«Μπλόκο» στις κατασχέσεις για χρέη προς τον ΟΑΕΕ

Επιστολή προς τη διοίκηση του ΟΑΕΕ απέστειλε η ΕΣΕΕ ζητώντας να σταματήσουν οι διαδικασίες κατασχέσεων για χρέη προς το ταμείο.

«Μπλόκο» στις κατασχέσεις για χρέη προς τον ΟΑΕΕ

Στην επιστολή της η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι εάν δεν υπάρξει λύση, η ΕΣΕΕ θα αποσύρει τους εκπροσώπους της από το Διοικητικό Συμβούλιο του ταμείου. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων αναφέρονται στα ειδοποιητήρια που λαμβάνουν σε μαζική βάση οφειλέτες του ταμείου, ενώ σημειώνει ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που ήδη,  επιβάλλονται μέτρα κατάσχεσης σε σπίτια, μαγαζιά, εμπορεύματα και πάγια.

Η ΕΣΕΕ ζητεί την άμεση διακοπή της αποστολής ειδοποιητηρίων καθώς και την αναστολή των κατασχέσεων για οφειλές των μικρών και μεσαίων εμπόρων τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο Συνήγορος του Πολίτη, επισημαίνοντας ότι τους τελευταίους μήνες έχει λάβει μεγάλο αριθμό αναφορών από ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι αδυνατούν να εκπληρώσουν τις οφειλές προς τον Οργανισμό, ως συνέπεια της οικονομικής κατάρρευσης που έχει πλήξει βιοτέχνες, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.