ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν

Πέθαναν από πείνα και έλλειψη φαρμάκων 62 παιδιά

Τις τελευταίες εβδομάδες, τουλάχιστον 62 παιδιά πέθαναν σε μια ερημική περιοχή του νότιου Πακιστάν, όπου χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από υποσιτισμό, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι τοπικές αρχές.

Πέθαναν από πείνα και έλλειψη φαρμάκων 62 παιδιά

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ και ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Κόμματος (PPP) Μπιλαουάλ Μπούτο-Ζαρντάρι επισκέφθηκαν την περιοχή αυτή, μετά το σάλο που προκάλεσε στη χώρα η είδηση για τον θάνατο των παιδιών.

Οι τοπικές αρχές, από την άλλη, ανακοίνωσαν ότι άρχισαν τη διανομή τροφίμων ενώ ταυτόχρονα δόθηκε εντολή να ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθαναν τα παιδιά στην έρημο Ταρ, μια ζώνη σε απόσταση 300 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Καράτσι, που φτάνει μέχρι τα σύνορα με την Ινδία.

«Έχουν πεθάνει τουλάχιστον 62 παιδιά, κυρίως λόγω του ασυνήθιστου ψύχους, μιας επιδημίας πνευμονίας και της έλλειψης επαρκούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης», εξήγησε ο Μουμτάζ Άλι Σαχ, ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Σιντ στην οποία ανήκει η έρημος Ταρ, μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από νομαδικές φυλές.

Ο επικεφαλής του πανίσχυρου Ανωτάτου Δικαστηρίου του Πακιστάν, ο δικαστής Τασαντούκ Χουσάιν Τζιλάνι, συγκάλεσε τη Δευτέρα ένα συμβούλιο ανωτάτων αξιωματούχων για να συζητηθούν και να εντοπιστούν τα αίτια της ανθρωπιστικής κρίσης και να διασφαλίσει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επαναληφθεί. «Θα έπρεπε να κρεμαστούμε από την ντροπή μας», είπε.

Το 2000 στην έρημο αυτή από το λιμό αποδεκατίστηκε το 90% των εκτρεφόμενων ζώων τα οποία αποτελούσαν τη βασική πηγή εισοδήματος για τους πάμφτωχους κατοίκους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.