ΚΟΣΜΟΣ

Κατέρρευσαν δύο κτίρια

Από διαρροή αερίου η φονική έκρηξη στη Νέα Υόρκη

Σε διαρροή αερίου οφείλεται η ισχυρή έκρηξη που ισοπέδωσε δύο κτίρια και στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, σύμφωνα με τον οποίο αγνοείται ακόμη η τύχη πολλών ατόμων.

Από διαρροή αερίου η φονική έκρηξη στη Νέα Υόρκη

«Σήμερα γύρω στις 9.30 (τοπική ώρα, 15.30 ώρα Ελλάδας) μια ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε δύο κτίρια. Η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου», είπε ο ντε Μπλάζιο μιλώντας στους δημοσιογράφους από τον τόπο της καταστροφής στο Ανατολικό Χάρλεμ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς, έχουν σκοτωθεί δύο γυναίκες ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 18.

Από την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά, για την κατάσβεση της οποίας κινητοποιήθηκαν 250 πυροσβέστες.

«Πρόκειται για μια φοβερή τραγωδία γιατί δεν υπήρχε καμία προειδοποιητική ένδειξη που θα μας επέτρεπε να σώσουμε ζωές. Ξέρουμε ότι χάσαμε δύο ανθρώπους. Και, αυτήν τη στιγμή, ξέρουμε ότι υπάρχουν 18 τραυματίες», είπε ο δήμαρχος.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, το μοναδικό σήμα κινδύνου που υπήρξε δόθηκε 15 λεπτά νωρίτερα (πριν από την έκρηξη) όταν αναφέρθηκε στην Con Edison (την εταιρεία παροχής αερίου) ότι παρατηρήθηκε διαρροή», εξήγησε ο ντε Μπλάζιο.

Λόγω της έκρηξης και της πυρκαγιάς διακόπηκαν τα δρομολόγια τρένων από και προς το σιδηροδρομικό σταθμό Γκραντ Σέντραλ που απέχει ελάχιστα από το σημείο του δυστυχήματος.

Μια μάρτυρας που μίλησε στο CBS είπε ότι στο κτίριο ζούσαν πολλοί άνθρωποι και ένας από τους ενοίκους ήταν φίλος της.

«Φοβάμαι, φοβάμαι... Βγήκα να δω τι συνέβη. Είδα μια γυναίκα να τρέχει στον δρόμο χωρίς παπούτσια. Είναι τρελό, είναι σαν να εμπόλεμη ζώνη. Στην αρχή νόμιζα ότι επρόκειτο για σεισμό», σχολίασε ένας άλλος.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη από έκρηξη και κατάρρευση κτιρίου

kapnos

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.