ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Το πιο περίεργο πρόβλημα σε αυτοκίνητα

Ανάκληση 42.000 οχημάτων της Mazda λόγω ...αραχνών

Η ιαπωνική εταιρεία αυτοκινήτων Mazda σκοπεύει να ανακαλέσει τουλάχιστον 42.000 οχήματά της εξαιτίας ενός προβλήματος που προέκυψε από τον ιστό των αραχνών οι οποίες φωλιάζουν στο σωλήνα του ρεζερβουάρ των καυσίμων και μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά στα μοντέλα των αυτοκινήτων που είναι προς ανάκληση...

Οι κίτρινες αράχνες σάκων καθώς φαίνεται έλκονται από τους υδρογονάνθρακες στη βενζίνη και όταν δημιουργούν φωλιές στο σωλήνα του ρεζερβουάρ του καυσίμου, ο ιστός τους μπορεί να εμποδίσει τη ροή του αέρα, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας (NHTSA),

Το μπλοκάρισμα του αέρα μπορεί να προκαλέσει «υπερβολική» αρνητική πίεση κάτι που ίσως «έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ράγισμα στη δεξαμενή του καυσίμου» και διαρροή, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Η Mazda ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές που να σχετίζονται με ξέσπασμα πυρκαγιάς εξαιτίας των κίτρινων αραχνών. Η εθελοντική ανάκληση αφορά στα μοντέλα 6 που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 2010 και 2012, με κινητήρες 2,5 λίτρων.

Η εταιρεία, η οποία είχε προβεί στην πρώτη ανάκληση οχημάτων που ήταν σχετική με το συγκεκριμένο πρόβλημα, προσπαθεί να διορθώσει το σφάλμα στα αυτοκίνητά της από το 2010. Παρά το γεγονός ότι εισήγαγε στα οχήματα έναν μηχανισμό, σκοπός του οποίου ήταν να αποτρέπει την είσοδο της αράχνης στο σωλήνα του ρεζερβουάρ, το πρόβλημα δεν διορθώθηκε.

Η Mazda ανακοίνωσε ότι είχαν σημειωθεί τουλάχιστον εννέα νέα κρούσματα αυτού του είδους έως τον Δεκέμβριο το 2013 και κατέληξε στο πόρισμα ότι «πρόκειται για ελάττωμα που σχετίζεται με την ασφάλεια».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.