ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Αποκάλυψη ΤΩΡΑ!

Για το περιεχόμενο του βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη γράφτηκαν πολλά και θα γραφτούν περισσότερα τις επόμενες ημέρες. Ακόμη περισσότερα θα γραφτούν και για τα υπόλοιπα (κάποιοι κάνουν λόγο για άλλα έξι, άλλοι για πολλά περισσότερα) βίντεο που έχει στη διάθεση του ο υπαρχηγός και εκπαιδευτής των μελών της Χρυσής Αυγής. Πέρα όμως από αυτό καθ’ εαυτό το περιεχόμενο της de profundis εξομολόγησης του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης εξόχως αποκαλυπτικά είναι και τα όσα έχουν (ή δεν έχουν) συμβεί «περιφερειακά» της υπόθεσης.

Και πρώτα απ’ όλα αποκαλύπτονται «αι μωραί παρθέναι» ή οι «πεφτω-συννεφάκηδες» του πολιτικού και μιντιακού μας συστήματος που επί ώρες αδυνατούσαν να διαχειριστούν το γεγονός δηλώνοντας «έκπληκτοι» και «συγκλονισμένοι». Η αμηχανία και τα μισόλογα, δικαιολογημένα για τον μέσο πολίτη, αλλά όχι για παράγοντες του δημόσιου βίου δείχνουν ότι συνολικά το σύστημα έχει χάσει πλέον την μπάλα και έχει αποκοπεί εντελώς από την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από την ίδια την κατάρρευσή του.

Ωρες μετά την αποκάλυψη του βίντεο η κυβέρνηση δεν ήξερε αν πρέπει να αποπέμψει τον Μπαλτάκο ή να περιμένει την παραίτησή του, οι κατονομαζόμενοι υπουργοί και δικαστικοί λειτουργοί αν πρέπει να κάνουν κάποια ανακοίνωση ή να παραιτηθούν και οι ίδιοι, η αντιπολίτευση αν πρέπει να ζητήσει παραίτηση μόνο του Μπαλτάκου ή και των υπουργών ή συνολικά της κυβέρνησης. Ωσάν κεραυνόπληκτοι όλοι περίμεναν τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους για να δουν κατά που πάει η ιστορία. Και μετά άρχισαν τα «ωραία»: «προσωπική ατζέντα» Μπαλτάκου, «ένα επικίνδυνο παιχνίδια για το καλό του τόπου» Μπαλτάκου, «ένα λάθος» Μπαλτάκου. Λες και ο Μπαλτάκος είναι κανένα ανήλικο με μειωμένο καταλογισμό και όχι ένας από του κεντρικούς παίκτες της εξουσίας.

Το δεύτερο πράγμα που αποκαλύφθηκε είναι η απολύτως συστημική λειτουργία της τάχα μου, δήθεν «αντισυστημικής» Χρυσής Αυγής η οποία συνομιλεί ανέτως με έναν εκ των αυθεντικότερων εκπροσώπων του συστήματος σαν φιλαράκια από τα παλιά. «Και για πες, πως αντέδρασε ο Σαμαράς;», «και τι του είπες εσύ και τι σου είπε εσένα», οι δύο καλές κουτσομπόλες της δεξιάς γειτονιάς με καρεκλάκια τους δίπλα-δίπλα. Διότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι δύο άνδρες έδειχναν να συναντιόνται και να τα λένε για πρώτη φόρα στη ζωή τους…

Και μην πει κανείς ότι το να μιλούν δύο πολιτικοί ακόμη και αν είναι σκληροί αντίπαλοι είναι απολύτως φυσιολογικό και θεμιτό διότι ακόμη ακούγονται στ’ αυτιά μας οι απειλές για κρεμάλες και φυλακίσεις όταν με το …κακό έλθει η Χρυσή Αυγή στην εξουσία.

Η τρίτη αποκάλυψη, αυτή τη φορά με αφορμή το ξύλο που έπεσε μέσα στη Βουλή από τον γιο Μπαλτάκο, είναι ότι μέσα στο «ναό της Δημοκρατίας» έχει εγκατασταθεί μια σφηκοφωλιά με μπράβους με ξυρισμένα κεφάλια σας παρκαδόροι σκυλάδικου τέταρτης κατηγορίας. Τι είναι όλοι αυτοί; Που βρέθηκε όλος αυτός ο υπόκοσμος εκεί μέσα; Πως αλωνίζει όποιος γουστάρει στο ελληνικό Κοινοβούλιο; Κανείς δεν αναρωτιέται;

Εκείνο που επίσης ελάχιστοι παρατήρησαν είναι το βαθύ ρήγμα που έχει υποστεί η Χρυσή Αυγή. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ουδεμία ανακοίνωση ή δήλωση δεν έχει κάνει ο (πρώην;) αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος και ο (πρώην;) υπαρχηγός Χρήστος Παππάς από τις φυλακές όπου βρίσκονται έγκλειστοι εδώ και μήνες. Άχνα! Μιλιά! Είναι ηλίου φαεινότερον ότι κάτι έχει συμβεί στα σπλάχνα της οργάνωσης και σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά, ότι το παρακράτος ζει και βασιλεύει, ότι η Δημοκρατία βρίσκεται πραγματικά σε κίνδυνο, όχι τόσο από τη δύναμη των αντιπάλων της αλλά από την αμηχανία των εκπροσώπων της που ψελλίζουν κάτι παιδιάστικα «δεν γνώριζα». Δεν ρώταγες, λοιπόν να μάθεις;

Με τη θεωρία των «δύο άκρων» να καταρρέει σαν πύργος με σημαδεμένα τραπουλόχαρτα, με την παντελή έλλειψη αναχωμάτων από μετριοπαθείς και νουνεχείς πολιτικούς, με την επικράτηση στοιχείων που μετέρχονται τακτικών, ύφους και ήθους υποκόσμου, με την αμηχανία όλων απέναντι σε όλα, κινδυνεύουμε. Και δυστυχώς ο κίνδυνος φαντάζει σκοτεινός και άγνωστος αφού πλέον τα πάντα μπορεί να συμβούν… Το σίγουρο είναι ότι αυτός ο κίνδυνος είναι σοβαρότερος από κάθε άλλον, της χρεοκοπίας συμπεριλαμβανομένης. Είναι κίνδυνος για την ίδια τη Δημοκρατία και την ίδια τη Χώρα.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.