ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω πλαστών δικαιολογητικών

Απολύονται 77 εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες

Την πόρτα της εξόδου από τις Οδικές Συγκοινωνίες είδαν 77 εργαζόμενοι, για τους οποίους προέκυψε κατόπιν ελέγχων ότι κατά την πρόσληψή τους είχαν καταθέσει πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά σπουδών.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων που απολύονται είναι οδηγοί, ενώ στη λίστα με τα ονόματα υπάρχουν και ελάχιστοι τεχνίτες, φύλακες, ελεγκτές και εργάτες.

Η διοίκηση της ΟΣΥ έχει ανακοινώσει τα ονόματα των 77 ατόμων που διαγράφονται από σήμερα 1η Απριλίου από τη δύναμη του προσωπικού της εταιρείας, βάσει των σχετικών εγκυκλίων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για έλεγχο νομιμότητας πτυχίων, πλαστών πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων.

Πάντως, για δύο από αυτές τις περιπτώσεις έχουν ήδη κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην ισχύσουν οι διαγραφές, καθώς οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι τα πιστοποιητικά τους δεν είναι παραποιημένα, αλλά έγιναν λάθη στην εγγραφή από την επιτροπή των διαγωνισμών.

Στο τέλος Απριλίου αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις - κάποιοι κάνουν λόγο για 250 - καθώς στους εν εξελίξει ελέγχους εντοπίζονται νέες περιπτώσεις υποβολής πλαστών ή παραποιημένων πιστοποιητικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.