ΕΛΛΑΔΑ

Σίγουρη επιτυχία

Η πιο εύκολη συνταγή για τσουρέκι

Πάσχα χωρίς τσουρέκι δεν γίνεται...

Αν φέτος θέλετε να το παίξετε καλή νοικοκυρά, αλλά σας λείπει η συνταγή, εδώ σας έχουμε μια για αφράτα τσουρεκάκια

Τι θα χρειαστούμε

2 κιλά αλεύρι σκληρό

6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

160 γρ. βούτυρο λιωμένο

3 φακελάκια ξερή μαγιά

1/2 λίτρο ζεστό γάλα (πλήρες)

1 φακελάκι αλεσμένο μαχλέπι

το ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα

500γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη

κροκάδι αραιωμένο με νερό για το άλειμμα

σουσάμι

Εκτέλεση

Σε λεκάνη χτυπήστε τα αβγά με την άχνη για 3 λεπτά

Στο ζεσταμένο γάλα λιώστε τη μαγιά & προσθέστε το στη λεκάνη

Ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο

Προσθέστε και τα αρώματα (μαχλέπι, ξύσμα, μαστίχα)

Στο τέλος ρίξτε και το αλεύρι λίγο λίγο "παιδεύοντας" τη ζύμη με το χέρι για να απορροφήσει το αλεύρι

Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα μες στη λεκάνη και σκεπάστε με πετσέτα ή κουβέρτα

Αφήστε τη μες στο φούρνο που έχετε ανάψει στους 30 βαθμούς για 2ώρες περίπου

Πλάστε τσουρεκάκια ατομικά σε σχέδιο κρουασάν, σαλίγκαρο ή ένα μεγάλο με πλεξίδες

Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί, ξανασκεπάστε τα και αφήστε πάλι στο ζεστό φούρνο (30 βαθμοί)για 1 ώρα ακόμη

Αλείψτε τα με αραιωμένο κροκάδι και πασπαλίστε με σουσάμι αν θέλετε

Ψήστε τα τσουρέκια στους 180 βαθμούς 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν

*Κι ένα μυστικό: Μην ζυμώσετε τη ζύμη γιατί τα τσουρέκια θα σκληρύνουν, απλά με το χέρι την παιδεύουμε γύρω γύρω.

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.