ΚΟΣΜΟΣ

Ζήτησε καταπολέμηση της διαφθοράς

Οικονομική βοήθεια υποσχέθηκε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στην Ουκρανία σε μία επίσκεψη εκδήλωσης της υποστήριξης της Ουάσινγκτον προς τη χώρα.

Όπως δήλωσε στα μέλη του ουκρανικού κοινοβουλίου και στους προεδρικούς υποψήφιους, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να στηρίξουν την ουκρανική οικονομία, αλλά προειδοποίησε ότι πρέπει πρώτα να καταπολεμηθεί ο «καρκίνος» της ενδημικής διαφθοράς.

Οι προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου είναι οι σημαντικότερες εκλογές στην ιστορία της χώρας και η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να βοηθήσει στη διεξαγωγή της ψηφοφορίας. «Βρίσκεστε αντιμέτωποι με πολύ δύσκολα προβλήματα και, θα μπορούσε κανείς να πει, με απειλές ατιμωτικές», είπε προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να βοηθήσει τους ηγέτες της να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία για τη συγκρότηση εθνικής ενότητας.

«Θέλω να γίνει σαφές ότι δεν ισχυριζόμαστε ότι έχουμε όλες τις απαντήσεις. Αλλά θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό σας...Η ευκαιρία να συγκροτήσετε μία ενωμένη Ουκρανία, που θα την κάνετε να σταθεί σωστά στα πόδια της, είναι εντός των δυνατοτήτων σας. Και θέλουμε να είμαστε ο εταίρος και ο φίλος σας», είπε.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος για να μην εξασφαλίσει η Ουκρανία ενεργειακή ασφάλεια, αλλά θα χρειασθεί χρόνος. Ζήτησε δε από τους βουλευτές να φαντασθούν σε πόσο ισχυρή θέση θα βρισκόταν σήμερα το Κίεβο, εάν δεν υπήρχε η εξάρτηση από τη Ρωσία ως προς την προμήθεια φυσικού αερίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.