ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίνονται οι υποψηφιότητες-αγκάθια

Σήμερα οι «42» του ΣΥΡΙΖΑ

Καθώς οι υποψηφιότητες-αγκάθια παραμένουν στην Κουμουνδούρου, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να υπερβεί τις διαφορές. Ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει ως «προσωπική πρόκληση» τη διεύρυνση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την Κεντροαριστερά και τον χώρο της οικολογίας.

Ήδη από την περασμένη Δευτέρα, ανακοινώθηκαν οι 34 υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές και απομένουν άλλα 8 πρόσωπα για να κλείσει η ευρωλίστα των 42 υποψηφίων.

Τα «αγκάθια»

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, εκτός από τις υποψηφιότητες-αγκάθια, που συναντούν τις διαφωνίες και τις έντονες αντιρρήσεις της «τάσης Λαφαζάνη» αλλά και ορισμένων «προεδρικών», θα υπάρξουν και υποψηφιότητες-έκπληξη, που χειρίζεται προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας. Μία απ' αυτές θα μπορούσε να είναι και αυτή του ηθοποιού Λάκη Λαζόπουλου, αν και ο γνωστός κωμικός ακόμη δεν έχει πει το «ναι» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση, πριν τις... εκπλήξεις, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει σήμερα να δώσει σκληρή εσωκομματική μάχη προκειμένου να «επιβάλει» την υποψηφιότητα του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, του οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη, της πρώην ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μυρσίνης Ζορμπά, αλλά και του καθηγητή Κωνσταντίνου Τσουκαλά. Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει να αντιμετωπίσει και τις έντονες πιέσεις της «Αριστερής Πλατφόρμας» προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο ο -γνωστός για τις απόψεις του κατά του ευρώ και υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη- οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, τον οποίο προωθεί η πλευρά Λαφαζάνη.

Η πρόκληση της διεύρυνσης

Όπως προαναφέρθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει ως προσωπική πρόκληση την διεύρυνση του κόμματος προς άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά και προς πολίτες μη πολιτικοποιημένους, που φλερτάρουν με το «Ποτάμι». Αυτή την τελευταία επιδίωξη, εξάλλου, φαίνεται ότι υπηρετεί η επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα να συμπεριληφθεί στην ευρωλίστα ο Λάκης Λαζόπουλος ή κάποιο άλλο ηχηρό όνομα από τον χώρο των Τεχνών, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος ή ο Γιώργος Κιμούλης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.