ΕΛΛΑΔΑ

Τα ευρήματα

Τι έδειξαν οι ιστολογικές εξετάσεις του Καρέλι

Ο εργαστηριακός έλεγχος που παρήγγειλαν οι ιατροδικαστές.

Κατεγράφησαν  ευρήματα στεφανιαίας νόσου στην καρδιά του κρατούμενου που βρέθηκε νεκρός σε κελί απομόνωσης των φυλακών Νιγρίτας Σερρών.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις του Ιλί Καρέλι,  προέκυψε βλάβη σ” ένα από τα τρία στεφανιαία αγγεία της καρδίας, προερχόμενη από αθυροσκληρυντική αλλοίωση.

Επίσης, οι ιστολογικές εξετάσεις δείχνουν ότι ο 42χρονος κρατούμενος δεν υπέστη ηλεκτροσόκ και το τραύμα που εντοπίστηκε στην παλάμη του δεξιού του χεριού οφείλεται σε παλαιότερη πληγή.

Τα αποτελέσματα της ιστολογικής εξέτασης στάλθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και από κει στις δικαστικές αρχές των Σερρών προκειμένου να συμπεριληφθούν στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Εν τω  μεταξύ, την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή ο 9ος σωφρονιστικός υπάλληλος, από τους 15 κατηγορούμενος. Τη Μ. Δευτέρα θα απολογηθούν άλλοι τέσσερις και τη Μ. Τρίτη οι δύο τελευταίοι.

Μέχρι στιγμής απολογήθηκαν οκτώ δεσμοφύλακες, από τους οποίους έξι κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι έξι προφυλακισθέντες κατέθεσαν δια των συνηγόρων τους προσφυγές για ακύρωση των προσωρινών κρατήσεων, επικαλούμενοι δικονομικές παρατυπίες..

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.